“son Dönem Osmanlı Devleti’nde Bilim ve Din Kategorilerinin Yeniden Oluşturulması” Konulu Seminer
“Son Dönem Osmanlı Devleti’nde Bilim ve Din Kategorilerinin Yeniden Oluşturulması” Konulu Seminer

Fakültemiz Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Seminerlerinin üçüncüsünde Dr. Kenan Tekin, “Son Dönem Osmanlı Devleti’nde Bilim ve Din Kategorilerinin Yeniden Oluşturulması” konulu doktora sunumunu gerçekleştirdi.

Düzenlenen seminerde Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Kenan Tekin konuk edildi. Tekin, George Saliba’nın danışmanlığında 2023 yılında Columbia Üniversitesi’nde tamamladığı “Reforming Categories of Science and Religion in the Late Ottoman Empire” (Son Dönem Osmanlı Devleti’nin Bilim ve Din Kategorilerinin Yeniden Oluşturulması) başlıklı doktora tezinin dayandığı varsayım ve sonuçları doğrultusunda bilim ve din arasındaki ayrışmayı son dönem Osmanlı Devleti’nin yerel dinamikleri bakımından ele aldı. Bölüm ve bölüm dışı akademisyen ve öğrencilerin katılım gösterdiği seminer yaklaşık bir buçuk saat sürdü.