Fârâbî ve İbn Sînâ’nın Bilgi Teorilerinin Çağdaş Epistemoloji Bakımından İncelenmesi Konulu Seminer Gerçekleştirildi

Fakültemiz Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Seminerlerinin ikincisinde Arş. Gör. Dr. Hacer Ergin Özkan, “Fârâbî ve İbn Sînâ’nın Bilgi Teorilerinin Çağdaş Epistemoloji Bakımından İncelenmesi” konulu doktora tez sunumunu gerçekleştirdi.

Düzenlenen seminerde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Anabilim Dalından Arş. Gör. Dr. Hacer Ergin Özkan konuk edildi. Özkan, Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir’in danışmanlığında 2023 yılında tamamladığı “Fârâbî ve İbn Sînâ’nın Bilgi Teorilerinin Çağdaş Epistemoloji Bakımından İncelenmesi” başlıklı doktora tezinin dayandığı varsayım ve sonuçları doğrultusunda çağdaş epistemoloji kavramlarını Fârâbî ve İbn Sînâ’nın bilgi teorileri ekseninde ele aldı. Bölüm ve bölüm dışı akademisyen ve öğrencilerin katılım gösterdiği seminer yaklaşık bir saat sürdü.