Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemiz Öğrencileri İçin Umman Sultan Qaboos Üniversitesinde Öğrenim İmkanı

Fakültemiz Öğrencileri İçin Umman Sultan Qaboos Üniversitesinde Öğrenim İmkanı

Umman Sultan Qaboos Üniversitesi ile Üniversitemiz arasında yapılan anlaşma çerçevesinde Fakültemizden Bahar Dönemini Umman’da okumak üzere öğrenci gönderilmesi planlanmaktadır.

Gitmek isteyen öğrencilerimizin aşağıdaki linkteki formu doldurarak 30 Kasım 2023 Perşembe günü saat 11:00’e kadar başvuru yapmaları ve aynı gün saat 11:30’dan itibaren Numan Yazıcı Toplantı salonunda yapılacak mülakatlara katılmaları gerekmektedir. 

Umman Sultan Qaboos Üniversitesine yapılacak olan müracaatın süresi kısa olduğundan başvuracak öğrencilerimizin gitme konusunda kararlarını netleştirmiş olmaları ve pasaportları yoksa pasaport başvurularını hemen yapabilecek durumda olmaları önem arzetmektedir.

Başvuru linki:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScNpsC69pZOX1E4j8iEJxvBKRE5WCbHL0X5RTFCW8-WLGCJhA/viewform?usp=sf_link

Önemli Notlar: 

  1. Daha önce Fakültemiz tarafından yurt dışına en az bir dönem eğitim amaçlı gönderilmemiş olanlara öncelik verilecektir.
  2. Sultan Qaboos Üniversitesi talep ettiğinden şu an itibariyle transkriptlerinde en az 60 AKTS bulunan lisans öğrencilerimiz başvurabilir.
  3. Kontenjan 5 kız, 4 erkek öğrenci şeklindedir.
  4. Başvuru için not ortalamasının en az 2.5 olması gerekir. 
  5. Öğrenci seçimi, not ortalamasının % 40’ı + Hazırlık notunun % 40’ı + mülakat notunun % 20’sinden oluşan toplam nota göre öğrenciler sıralanarak yapılacaktır.
  6. Seçilen öğrencilerin eğer pasaportları yoksa acilen pasaport işlemlerini tamamlayıp pasaport çıkarmaları gerekmektedir.
  7. Umman’da kalınan süre boyunca eğitim, barınma ve yemek Sultan Qaboos Üniversitesi tarafından karşılanacaktır.
  8. Uçak bileti gidecek öğrencilere aittir. Fakülte vakfının imkanları ölçüsünde uçak bileti ücretine bir miktar katkı yapılmaya çalışılacaktır.
  9. Pasaport masrafları öğrencilere aittir. Öğrencilerimizin harç bedeli ödemeden sadece pasaport defter bedeli ödeyerek pasaport çıkartma imkanları bulunmaktadır.
  10. Sultan Qaboos Üniversitesin talep ettiği ve Türkiye’deki bir sigortacıdan alınacak olan sağlık sigortası bedeli öğrencilere aittir.
  11. Sultan Qaboos Üniversitesinde Bahar Dönemi 28 Ocak 2024 tarihinde başlayacaktır.
  12. Seçilen öğrencilerin Umman’a gidiş durumu Sultan Qaboos Üniversitesinin onayının ardından kesinleşecektir.