“ibn Sînâ’da Modal Mantık-Metafizik İlişkisi Bağlamında Çağdaş Felsefede Özcülük Tartışmaları” Konulu Seminer Gerçekleştirildi
“İbn Sînâ’da Modal Mantık-Metafizik İlişkisi Bağlamında Çağdaş Felsefede Özcülük Tartışmaları” Konulu Seminer Gerçekleştirildi

Fakültemizde Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Seminerleri kapsamında Arş. Gör. Dr. Samet Büyükada tarafından “İbn Sînâ’da Modal Mantık-Metafizik İlişkisi Bağlamında Çağdaş Felsefede Özcülük Tartışmaları” konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Düzenlenen seminerde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Anabilim Dalından Arş. Gör. Dr. Samet Büyükada konuk edildi. Büyükada, Doç. Dr. Mehmet Özturan’ın danışmanlığında 2022 yılında tamamladığı “İbn Sînâ’da Modal Mantık-Metafizik İlişkisi Bağlamında Çağdaş Felsefede Özcülük Tartışmaları” başlıklı doktora tezinin genel sonuçları doğrultusunda Çağdaş felsefenin özcülük problemini İbn Sînâ felsefesi ekseninde ele aldı. Bölümdeki akademisyenlerin ve öğrencilerin katılım gösterdiği seminer yaklaşık bir buçuk saat sürdü.