Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemizde “geçmişten Günümüze Örtünmenin Tarihî Seyri” Konuşuldu
Fakültemizde “Geçmişten Günümüze Örtünmenin Tarihî Seyri” Konuşuldu

Fakültemizde “Geçmişten Günümüze Örtünmenin Tarihî Seyri” Konuşuldu

Fakültemizde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir ABD Dalı Öğretim Üyesi Dr. Bedriye Yılmaz tarafından “Geçmişten Günümüze Örtünmenin Tarihî Seyri” konulu konferans verildi.

Konferans Salonumuzda düzenlenen programa, Rektörümüz Prof. Dr. Hamza Al, Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şükrü Şirin, İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Memiş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Fakültemiz Prof. Dr. Ahmet Bostancı yaptı. Normalde konferansın geçen öğretim yılında 15 Şubat'ta yapılmasının planlandığını belirten Prof. Dr. Bostancı, deprem sonrası online eğitime geçilmesi sebebiyle programın ertelendiğini söyledi. Başörtüsünün 28 Şubat sürecinde siyasi bir simge olarak değerlendirildiğini ve bunun yasakların temel dayanağı yapıldığını aktaran Dekan Bostancı, sonrasında serbestiyet dönemi yaşandığını ve bugün başörtüsüyle ilgili daha farklı sorunların dile getirildiğini söyledi. Prof. Dr. Bostancı, konferans tekliflerini kabul ettiği için Öğretim Üyesi Dr. Bedriye Yılmaz’a ve konferansa teşriflerinden dolayı SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’a teşekkürlerini ilettikten sonra sözlerini tamamladı. Açılış konuşmasının ardından program sunucusu Arş. Gör. Semra Kaya Aitaouri tarafından Öğretim Üyesi Dr. Bedriye Yılmaz’ın özgeçmişi hakkında bilgi verildi.

Dr. Bedriye Yılmaz konuşmasında “Tarihten Günümüze Örtünmenin Anlamları” isimli eseri çerçevesinde örtünmenin tarihi, erken ve klasik dönemde örtünmeyle ilgili ayetler hakkında yapılan yorumlar ve modern dönemde ortaya çıkan örtünme algıları üzerinde durdu. Öğretim Üyesi Dr. Bedriye Yılmaz, konuşmasının sonunda kendisine sorulan soruları da cevaplandırdı.

Program, Dekanımız  Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın Dr. Öğr. Üyesi Bedriye Yılmaz’a hediye takdimi ve çekiliş yoluyla belirlenen 15 öğrenciye Dr. Yılmaz’ın “Tarihten Günümüze Örtünmenin Anlamları” isimli kitabının imzalı olarak hediye edilmesinin ardından sona erdi.

Fotoğraflar