Ana Sayfa
Duyurular
Fakütemizde Nûruddin Es-Sâlimî Konulu Seminer Gerçekleşti
Fakütemizde Nûruddin es-Sâlimî Konulu Seminer Gerçekleşti

Fakütemizde Nûruddin es-Sâlimî Konulu Seminer Gerçekleşti

Fakültemizde Polonya Andrzej Frycz Modrzewski Krakow Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Jerzy Zdanowskı̇ tarafından “Nûruddin es-Sâlimî ve Kavâiduhu el-fıkhıyye” konulu Arapça bir seminer gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Mehmet Erkal Toplantı Salonumuzda gerçekleştirilen seminere Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, bazı öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Programın sunuculuğunu yapan Arş. Gör. Semra Kaya Aitaouri, seminerin başında Prof. Dr. Jerzy Zdanowskı̇’nin özgeçmişini hakkında bilgi verdi.

Erasmus + Ders Verme Hareketliliği kapsamında İlahiyat Fakültesi’nde bulunan Prof. Dr. Jerzy Zdanowskı̇ konuşmasının başında kendisine böyle bir fırsat sundukları için Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’ya teşekkürlerini iletti. Sunumunu Arapça olarak gerçekleştiren Prof. Dr. Zdanowskı̇, konuşmasının başında özetle İbazîyye’nin tarihine değindikten sonra Ummanlı tarihçi ve fakih Nûruddîn es-Sâlimî (1869-1914) hayatı hakkında bilgi verdi.

Konuşmasının devamında Nûruddîn es-Sâlimî’nin fakih kimliği üzerinde duran Prof. Dr. Zdanowskı̇, kaleme almış olduğu “The Legal Reasoning of Nūr al-Dīn al-Sālimī (1869–1914)” isimli kitabı çerçevesinde Sâlimî’nin düşüncesi bağlamında “kanunun mahiyeti”, “fıkhî kaideler ve kanunla olan ilişkisi”, “fıkhî kaidelerinin nasıl formüle edileceği”, “dinî metinlerin hangi ilkeler çerçevesinde tefsir edileceği”, “genel (âm) ve özel (hâs) ifadeler arasında nasıl bir ilişki olduğu” gibi konular hakkında bilgi verdi.  

Program, Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın, Prof. Dr. Jerzy Zdanowskı̇’ye hediye takdiminin ardından sona erdi.

 

Fotoğraflar