Ana Sayfa
Duyurular
Akademik Kurul Toplantımız Gerçekleştirildi
Akademik Kurul Toplantımız Gerçekleştirildi

Akademik Kurul Toplantımız Gerçekleştirildi

Fakültemiz 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı 4 Ekim Çarşamba günü Konferans Salonumuzda gerçekleştirildi. Toplantıya Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Şükrü Şirin ve Doç. Dr. Ahmet Numan Ünver, bölüm başkanları ve akademik personel katıldı.

Konuşmasına 2023-2024 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisiyle başlayan Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, sözlerine kalite ve akreditasyon çalışmaları, akademik, kültürel ve sosyal faaliyetler ve eğitim öğretim faaliyetleri gibi konular hakkında bilgiler vererek devam etti.

Konuşmasında kalite ve akreditasyon çalışmalarına değinen Prof. Dr. Ahmet Bostancı, SAÜ İlahiyat Fakültesi’nin Türkiye’de ve İslam dünyasında ilahiyat alanında uluslararası akreditasyon alan ilk fakülte olduğunu dile getirdi. Akreditasyon sertifikasının süresinin sonunda başvuru sürecinin yenileneceğini dile getiren Prof. Dr. Bostancı, çalışmalara şimdiden başladıklarını ifade etti ve fakülte için sürekliliğe önem verdiklerini vurguladı.

Bir önceki eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen akademik faaliyetler hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Ahmet Bostancı, akademik faaliyetler açısından her sene olduğu gibi son derece verimli bir öğretim yılı geçirildiğini dile getirdi. 2022-2023 öğretim yılındaki yurt dışı faaliyetlerinden de söz eden Prof. Bostancı, çok sayıda öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının değişim programları ve ikili anlaşmalar kapsamında Katar, Ürdün, Fas, Umman, Almanya, Avusturya gibi ülkelere gittiklerini söyledi. 

Toplantıda Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ahmet Numan Ünver ve Doç. Dr. Şükrü Şirin tarafından kurula yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak olan mekan takip sistemi, yenilenen Fakülte Çalışma Grupları gibi hususlarda bilgi verildi.

Ardından Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akkuş, Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkan Prof. Dr. Kemal Batak ve İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Memiş bölümleriyle alakalı değerlendirmelerde bulundular.

Toplantı, akademik personelin öneri ve görüşlerini ifade ettikleri dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.

Fotoğraflar