Sadep Öğrenci Alımı Duyurusu
SADEP Öğrenci Alımı Duyurusu

Fakültemiz bünyesinde gerçekleşen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Akademik Destek Programı’na (SADEP) öğrenci alınacaktır.

SADEP nasıl bir programdır?

• Program dahilinde klâsik ilimlere (sarf, nahiv, belâgat, fıkıh, fıkıh usûlü, hadis, hadis usûlü, tefsir, kelâm ve mantık) dair Arapça metinler okunacaktır.
  • Program, paket program şeklinde olup 4 yıllık bir programdır.
  • I. öğretimde okuyan öğrencilerin dersleri, hafta içi her gün 15:30-17:00 saatleri arasında olacaktır.
  • II. öğretimde okuyan öğrencilerin dersleri, hafta içi her gün 12:30-14:00 saatleri arasında olacaktır.
  • Dersler, 45 dakikalık iki oturum şeklinde fakültede yüz yüze yapılacaktır.
  • Lisans derslerinin olduğu her hafta ders yapılacaktır.
  • Mazeretsiz bir şekilde 3’ten fazla derse katılım sağlamayan ve dönem sonu yapılacak sınavlarda başarısız olan öğrencilerin programla ilişiği kesilecektir.

Programa kimler başvurabilir?

Programa, yalnızca fakültemiz birinci sınıf öğrencileri başvurabilmektedir.

Başvuru detayları:

Başvurular 11.10.2023 (Çarşamba) günü saat 17:00’a kadar yapılabilmektedir.

Başvuru formuna https://forms.gle/kJJm2z16McpKPEn29  adresinden ulaşabilirsiniz.

Öğrenci kabulü:

12.10.2023 Perşembe günü fakültede mülakat yapılacaktır. Mülakat bilgileri, başvuran öğrencilerin mail adreslerine iletilecektir.