Arapça Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı Duyurusu

Fakültemiz 2023-2024 Öğretim Yılı Arapça Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı 2 Ekim 2023 Pazartesi günü fakülte binamızda yüz yüze yapılacaktır. Sınava başvuru yapmak isteyen öğrencilerimizin aşağıda paylaşılan bağlantı üzerinden başvuru yapması gerekmektedir. Sınav oturum saatleri aşağıdaki gibidir:
1. Kur Sınavı:  2 Ekim 2023 Pazartesi Saat: 11:00 - 11:50
2. Kur Sınavı:  2 Ekim 2023  Pazartesi Saat: 14:00 - 15:00
Sınavla İlgili Açıklamalar

1. Muafiyet Sınavı’na girmek zorunlu olmayıp, Arapça bilgilerinin yeterli olduğunu düşünen öğrencilerimiz başvuru yapabilirler. Sınava  girmeyenler doğrudan 1. kura kaydolurlar.
  2. Daha önce Fakültemizde hazırlık okuyup 1. kurda başarısız olan, Fakültemize yeni kayıt yaptıran ve ÇAP kapsamında Fakültemize gelen öğrencilerimizden muafiyet sınavına girmek isteyenlerin 1. Kur Sınavı’na başvuru yapmaları gerekmektedir.
  3. 1. Kur Sınavı’ndan 60 ve üzeri puan alanlar aynı gün saat 14:00’da yapılacak olan 2. Kur Sınavı’na girmeye hak kazanacaklardır.
  4. Daha önce Fakültemizde 1. kuru okuyup başarılı olan ya da 2. kurda başarısız olan öğrencilerimizin 2. Kur Sınavı’na başvuru yapması gerekmektedir.
  5. 2. Kur Sınavı’ndan 70 ve üzeri puan alan öğrencilerimiz hazırlık sınıfından muaf olarak 1. sınıfa kayıt yaptırabileceklerdir. 70’in altında puan alanlar 2. kurda eğitim alacaklardır.

Sınav başvuru linki:
Sınav Günüyle İlgili Hatırlatma:
Muafiyet sınavı sebebiyle pazartesi günü ders yapılmayacaktır. Muafiyet sınavına girmeyecek öğrencilerimizin 2 Ekim Pazartesi günü fakülteye gelme zorunluluğu yoktur.
Dersler 1. Öğretim sınıfları için 3 Ekim Salı 08:30’da, 2. Öğretim sınıfları için ise aynı gün 15:00’da başlayacaktır.