Ana Sayfa
Duyurular
Mezuniyet Törenimiz Yapıldı
Mezuniyet Törenimiz Yapıldı

Mezuniyet Törenimiz Yapıldı

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet törenimiz gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet töreni SAÜ Stadyumunda gerçekleştirildi. Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Sakarya İl Müftü Yardımcıları Mehmet Şahin ve Dr. Caner Akdemir, Bölüm Başkanlarımız, hocalarımız, öğrencilerimiz ve velileri katıldı.

Tören Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ardından öğrencimiz Ömer Faruk Tosun’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, katılımcıları selamlayarak “Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezuniyet Törenine hoş geldiniz. Diyanet İşleri Başkanımızın selamları ve hayır dileklerini iletiyorum. Bu yıl fakültemizde örgün öğretimden 218 mezun verdik. Yaz okulu ve tek ders sınavlarının ardından bu sayı daha da artacaktır. Öğrencilerimizi ve yetişmelerinde büyük emekleri olan ailelerini ve hocalarımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında SAÜ İlahiyat Fakültesinin Türkiye’nin en büyük ve önde gelen ilahiyat fakültelerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Bostancı, “Fakültemiz geçtiğimiz yıl aldığı akreditasyon ile hem ülkemizde hem de İslam dünyasında ilahiyat alanında uluslararası akredite olmuş ilk fakültedir. Fakültemiz, pek çok alanda sergilediği öncü konuma bir yeni alan daha eklemiştir. Aynı zamanda 30 yılı geride bırakarak ve 26’ncı mezunlarını vererek alanında köklü bir kurum haline gelmenin haklı gururunu yaşamaktadır” dedi.

Mezun öğrencilerden beklentilerinin kendilerinin ve Sakarya İlahiyatın farkını her platformda ortaya koymaları ve aziz milletimize en güzel şekilde hizmet etmeleri olduğunu söyleyen Prof. Bostancı sözlerini “Allah, iki cihanda yolunuzu açık, yüzünüzü ak etsin. Allah yâr ve yardımcınız olsun! Efendimizin Livâu’l-hamd sancağının altında buluşmak üzere” diyerek tamamladı.

Bu yıl Fakültemizde Remziye Ordu birinci, Ayşe Sarıboğa ikinci, Kenan Utku üçüncüsü oldu. Fakültemizi birincilikle bitiren Remziye Ordu mezunlar adına bir konuşma yaptı. Önce dereceye girenlere ardından da katılan tüm öğrencilere belge ve plaketleri Rektörümüz, Rektör Yardımcımız, Dekanımız, İl Müftü Yardımcıları ve hocalarımız tarafından takdim edildi.

Tören, kep atma merasiminin ardından sona erdi.