Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemizde “tevrat’ta Hz. Yakub Algısı” Konuşuldu
Fakültemizde “Tevrat’ta Hz. Yakub Algısı” Konuşuldu

Fakültemizde “Tevrat’ta Hz. Yakub Algısı” Konuşuldu

Erasmus+ KA107 Ders Verme Hareketliliği kapsamında fakültemizde bulunan Fas Sidi Muhammed Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Said Gafaiti tarafından “Tevrat’ta Hz. Yakub Algısı Üzerine Çok Yönlü Bir Okuma” konulu bir konferans verildi.

Prof. Dr. Mehmet Erkal Toplantı Salonu’muzda gerçekleşen ve sunuculuğunu Arş. Gör. Semra Kaya Aıtaourı’nin yaptığı programa Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Şirin, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Süleyman Akkuş ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Öğr. Gör. Sümeyye Atıcı tarafından Arapçadan Türkçeye çevrilen konferansın başlangıcında Arş. Gör. Semra Kaya Aitaouri tarafından Prof. Dr. Said Gafaiti’nin özgeçmişi ve ilmî çalışmaları hakkında bilgi verildi. Prof. Dr. Said Gafaiti konuşmasının başında Hz. Yakup’un şahsiyetinin Tevrat’ta resmedilen Hz. İbrahim ve Hz. Musa gibi şahsiyetlerle mukayese edildiğinde daha önemsiz gibi gözüktüğünü belirterek onun Yahudi dinî düşüncesindeki merkezi konumuna ve Yahudi tarihinde gerçekleşen olaylar üzerindeki etkisine dikkat çekti. Öncelikle Yakup isminin anlamları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gafaiti, konuşmasının devamında Tevrat’tan bazı pasajlara da işaret ederek Hz. Yakup hakkındaki anlatılar, yaşadığı olaylar ve bu olayların Yahudilik tarihi üzerindeki etkisi üzerinde durdu. Prof. Dr. Said Gafaiti, misafirperverlikleri ve ilgilerinden dolayı Dekanımız Prof. Ahmet Bostancı’ya ve akademisyenlere teşekkürlerini ilettikten sonra sözlerini tamamladı.

Program Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın Prof. Dr. Said Gafaiti’ye hediye takdiminin ardından sona erdi.

Konferansın videosu aşağıdaki linkten tekrar izlenebilmektedir.

https://www.youtube.com/watch?v=auTaolPdQ2o

Fotoğraflar