Ana Sayfa
Duyurular
Endonezya Sultan Mevlâna Hasenuddin İslam Üniversitesi Heyeti Fakültemizi Ziyaret Etti
Endonezya Sultan Mevlâna Hasenuddin İslam Üniversitesi Heyeti Fakültemizi Ziyaret Etti

Endonezya Sultan Mevlâna Hasenuddin İslam Üniversitesi Heyeti Fakültemizi Ziyaret Etti

Endonezya Sultan Mevlâna Hasenuddin İslam Üniversitesi Usûlu’d-dîn Fakültesi Dekanı Dr. Muhammed Hudayri, Dekan Yardımcısı Dr. Aang Saeful Milah ve 5 öğrencisinden oluşan bir heyet Fakültemizi ziyaret etti.

Fakülte Dekanlığımızı ziyaret eden konuk heyete Fakültemiz hakkında bilgi verildi. Akademik işbirliği imkanlarının müzakere edildiği görüşmede İki fakülte arasında protokol imzalandı.

Ziyaret kapsamında Usûlu’d-dîn Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Aang Saeful tarafından saat 14:00’te Prof. Dr. Mehmet Erkal Toplantı Salonumuzda “Endonezya’da İslam” konulu Arapça bir konferans verildi. Konferansa Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcılarımız, hocalarımız ve öğrencilerimiz katıldı. Dr. Aang Saeful teşekkür ederek başladığı konferansının başında Endonezya ve Sultan Mevlâna Hasunuddin İslam Üniversitesi hakkında genel bilgiler verdi. Konuşmasının devamında Endonezya’ya İslam’ın nasıl geldiğini anlatan Dr. Aang Saeful, Endonezya halkının yüzde doksanının Müslüman olduğunu ve ülkede hoş görüye dayalı bir İslam anlayışının hâkim olduğunu belirtti.

Konferans sonunda Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından Dekan Dr. Muhammed Hudayri ve Dekan Yardımcısı Dr. Aang Saeful Milah’a günün anısında hediye takdim edildi. Konuk Dekan Dr. Muhammed Hudayri de Endonezya’dan getirdikleri hediyeleri Dekanımıza takdim etti.

Konuk heyet Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı ile birlikte SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu’nu da ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi.