Fakültemiz Öğrencileri İçin Katar Üniversitesi’nde Öğrenim İmkanı

Üniversitemiz ve Katar üniversitesi arasında imzalanan anlaşma kapsamında 2023-2024 Öğretim Yılı Güz Dönemini Katar Üniversitesi Şeria ve İslam Araştırmaları Fakültesinde okumak isteyen öğrencilerimizin 21 Mart 2023 Salı günü saat 11:00’e kadar aşağıdaki linki doldurarak müracaat etmeleri ve aynı gün saat 12:00’ten itibaren online olarak yapılacak olan mülakata katılmaları gerekmektedir.

DEKANLIK

Müracaat linki:

GENEL BİLGİLER:

• Pasaport masrafları öğrencilere aittir. (Öğrencilerimizin harç ödemeden sadece cüzdan ücreti ödeyerek pasaport alabilme imkanları bulunmaktadır.)
  • Katar Üniversitesine ödenecek e-kayıt ve Katar Konsolosluğuna ödenecek evrak tasdik ücreti Fakülte Vakfımız tarafından karşılanacaktır.
  • Uçak bileti öğrencilere aittir. (Fakülte vakfının imkân temin etmesi halinde uçak biletine bir miktar destek verme ihtimali bulunmaktadır.)
  • Giden öğrencilerin Katar’daki öğrenim, yurt ve yemek masrafları Katar Üniversitesi tarafından karşılanacaktır.
  • 2. Öğretim öğrencileri Sakarya Üniversitesine öğrenim harcı ödeyeceklerdir.
  • Kontenjan toplam 5 kişi ile sınırlı olup hazırlık sınıfları ve son sınıflar hariç fakültemizdeki (Kız ve erkek) bütün lisans öğrencileri başvurabilirler.
  • Katar'a öğrenci göndermekteki temel amaçlardan birisi de öğrencilerin Arapçalarını geliştirmeleri olduğundan Arap öğrencilerin müracaatları kabul edilmeyecektir.
  • Öğrenci seçimi, not ortalamasının % 40’ı + Hazırlık notunun  % 40’ı + mülakat notunun % 20’sinden oluşan toplam nota göre öğrenciler sıralanarak yapılacaktır.
  • Mülakatlar 21 Mart 2022 Salı günü saat 12:00’ten itibaren online olarak yapılacaktır. Müracaat edenlerin e-mail adreslerine link gönderilecektir.
  • Katar Üniversitesine yapılacak müracaat için süre çok kısıtlı olduğundan pasaportu olan veya bir hafta içinde pasaport çıkartabilecek durumda olanlara öncelik verilecektir.