Ana Sayfa
Duyurular
"arapça Öğretiminde Modern Bilişsel Yaklaşımlardan Yararlanma" Konulu Konferans Gerçekleştirildi

"Arapça Öğretiminde Modern Bilişsel Yaklaşımlardan Yararlanma" Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Fakültemizde, Fas Sidi Muhammed Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mostafa Bouanani tarafından “Arapça Öğretiminde Modern Bilişsel Yaklaşımlardan Yararlanma” konulu bir konferans gerçekleştirildi. Konferansa Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, dekan yardımcılarımız ve fakülte hocalarımız katıldı. Prof. Dr. Mehmet Erkal Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen konferans YouTube kanalımızda da online olarak yayınlandı.

Toplantının selamlama konuşmasını gerçekleştiren Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, sözlerinin başında yaşanan deprem afetinde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak Arapça öğretimine büyük önem verdiklerini, bu konuda yeni gelişmeleri takip ettiklerini ve uzun yıllara dayalı öğretim tecrübesine dayanarak olarak Sirâcu’l-‘Arabiyye adıyla bir Arapça öğretim seti hazırladıklarını vurgulayan Prof. Bostancı, konferansta ele alınacak konunun son derece yararlı olacağını belirtti. Dekan Bostancı, Erasmus + Ders Verme Hareketliliği kapsamında Fakültelerinde bulunan Prof. Dr. Mostafa Bouanani’ye teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Konferansın sunuculuğunu yapan Arş. Gör. Semra Kaya Aitaouri’nin Prof. Dr. Mostafa Bouanani’nin özgeçmişini aktarmasından sonra konferans başladı. Prof. Dr. Mostafa Bouanani sözlerine Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı’ya teşekkür ederek ve depremle ilgili taziyelerini ve üzüntüsü bildirerek başladı. Sunumunu Arapça olarak gerçekleştiren Prof. Dr. Bouanani, sunumunda anlatacaklarının genel çerçevesini çizerek sözlerini sürdürdü. Anadilin öğreniminden ikinci bir dil öğrenimine kadar pek çok konuyu ele alan Prof. Dr. Bouanani, modern bilişsel yöntemlerin Arapça öğretiminde nasıl kullanılabileceği hususunda ilgi çekici noktalara temas etti ve bu konuda Fas, Mısır gibi ülkelerde yapılan uygulamalar üzerinde durdu. Konferans, dinleyiciler tarafından sorulan soruların cevaplandırılmasının ve Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından Prof. Dr. Mostafa Bouanani’ye hediye takdiminin ardından sona erdi.

Konferans Fakültemizin YouTube kanalından tekrar izlenebilmektedir:

https://www.youtube.com/watch?v=M6FYRRjlKz4&ab_channel=SA%C3%9C%C4%B0lahiyatFak%C3%BCltesi