Ana Sayfa
Duyurular
Tefsire Adanmış Ömürler Paneli 28 Aralık 2022 Çarşamba Günü Gerçekleştirilecek
Tefsire Adanmış Ömürler Paneli 28 Aralık 2022 Çarşamba Günü Gerçekleştirilecek

Tefsire Adanmış Ömürler Paneli 28 Aralık 2022 Çarşamba Günü Gerçekleştirilecek

Fakültemiz işbirliği ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri Kapsamında düzenlenen “Tefsire Adanmış Ömürler” Paneli 28 Aralık 2022 Çarşamba günü saat 13:30’da Konferans Salonumuzda gerçekleştirilecek.

Panel 2019’da Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu, 2020’de Prof. Dr. Süleyman Ateş ve 2021’de Prof. Dr. M. Sait Şimşek’in onur konuğu oldukları “Tefsire Adanmış Bir Ömür” başlıklı programların devamı mahiyetini taşıyor. 

Moderatörlüğünü Tefsir Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Ali Karataş’ın yapacağı panelde Prof. Dr. Ali Akpınar (Necmettin Erbakan Üniversitesi), Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı (Medeniyet Üniversitesi), Prof. Dr. Yaşar Düzenli (İstanbul Üniversitesi), Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı (Emekli Öğretim Üyesi) ve Doç. Dr. Gökhan Atmaca (Sakarya Üniversitesi) konuşmacı olarak yer alacaklar.

Panele katılacak akademisyenler, ülkemizde tefsir ilminin geçirdiği aşamaları ve ömürlerini tefsir ilmine vermiş ilim adamları ile ilgili hatıralarını, değerlendirmelerini anlatacaklar.

Panele katılacaklardan kura ile belirlenecek 40 öğrencimize Prof. Dr. Ali Karataş ve Doç. Dr. Gökhan Atmaca hocalarımızın editörlüğünde Fakültemizden ve farklı ilahiyat fakültelerinden akademisyenlerin katkılarıyla hazırlanan “Kur’ân’a ve Tefsire Adanmış Ömürler” kitabı hediye edilecek.

Panelin önceki yıllardaki programlar gibi geniş bir ilgiyle gerçekleşmesi bekleniyor.

 

Fotoğraflar