Ana Sayfa
Duyurular
Öğretmenlere Yönelik Üçüncü Projemiz Devam Ediyor
Öğretmenlere Yönelik Üçüncü Projemiz Devam Ediyor

Öğretmenlere Yönelik Üçüncü Projemiz Devam Ediyor

Fakültemiz ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen Öğretmen Alan Bilgisi Yeterliliklerini Geliştirme Projesi’nin üçüncüsü bu öğretim yılında gerçekleştiriliyor.

Fakültemiz ile Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında daha önce imzalanan Eğitimde İş Birliği Protokolü çerçevesinde hayata geçirilen projenin üçüncüsü kapsamında Sakarya’daki İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Arapça branşlarında görev yapan gönüllü öğretmenler için 8 haftalık bir Arapça Metin Okuma Programı düzenlendi. Proje kapsamındaki öncelikle ön talep formları alınarak öğretmenlerin yaptıkları tercihlerine göre belirlenen dersler öğretim üyelerimiz tarafından veriliyor. 

30 Aralık 2022 tarihinde sona erecek projede derslere katılıp derslere % 80 devam sağlayan öğretmenlere projenin bitiminde katılım sertifikası verilecek.

Uzaktan eğitim yoluyla icra edilen olan programda yer alan dersler ve okutan öğretim üyeleri şu şekilde: 

1Hadis Metinleri- Prof. Dr. Hayati Yılmaz 

2Fıkıh Metinleri- Prof. Dr. Osman Güman 

3Tefsir Metinleri- Dr. Öğr. Üyesi Bayram Demircigil 

4. Tasavvuf Metinleri- Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Mete

5Modern Arapça Metinler- Dr. Zehra Özli

6Medya Arapçası- Öğr. Gör. Reda Elsayed 

Program öğretmenlerin kendi branşlarında yeterliliklerini artırmayı, klasik ve modern Arapça metin bilgilerini ve Arapça becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Fotoğraflar