Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemiz Uluslararası Akreditasyon Belgesini Düzenlenen Törenle Aldı
Fakültemiz Uluslararası Akreditasyon Belgesini Düzenlenen Törenle Aldı

Fakültemiz Uluslararası Akreditasyon Belgesini Düzenlenen Törenle Aldı

Fakültemiz Akreditasyon Belgesini Düzenlenen Törenle Aldı

Akreditasyon Belgesi takdim Törenimiz Konferans Salonumuzda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Türkiye’de ve İslam Dünyasında Bir İlk

Fakültemizin 2020 yılında İlahiyat Akreditasyon Ajansı’na (İAA) yapmış olduğu uluslararası akreditasyon başvuru sonucunda   birinci ve ikinci öğretim programlarımız Uluslararası Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanmış ve bu sonuca göre Fakültemiz Türkiye’de ve İslam Dünyasında yüksek din öğretimi alanında akreditasyon elde eden ilk fakülte olmuştu.

Fakültemiz, İlahiyat Akreditasyon Ajansı (İAA) tarafından verilen Uluslararası Akreditasyon Belgesini düzenlenen törenle aldı.

Katılım

Konferans Salonumuzda düzenlenen törene; Rektörümüz Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, İAA Başkanı Prof. Dr. Halis Aydemir ve akreditasyon ekibi, Fakülte Dekanları, STK başkan ve temsilcileri, çeşitli imam hatip liselerinin müdürleri, hocalarımız ve öğrencilerimiz katıldı.

Akreditasyon Başarısı Bir Birikimin Sonucu

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, sözlerine “1992’de kurulan, 30. yılına ulaşan ve 2021-2022 öğretim yılı sonu itibariyle 25. dönem mezunlarını vererek artık Türkiye’nin en köklü ilahiyat fakültelerinden birisi olduğunu tescilleyen Fakültemizin bu müstesna, anlamlı ve tarihî gününe şahitlik etmek üzere katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.” diyerek başladı.

Prof. Dr. Bostancı konuşmasında akreditasyon süreçleri hususunda bilgi vererek “Kalite çalışmalarımız dikkate alındığında çok uzun yıllara uzanan, müracaatımız itibariyle 2020 yılının başında başlayıp yaklaşık 2,5 yıl süren, meşakkatli, yorucu ama bir o kadar da eğitici, geliştirici akreditasyon yolculuğumuzda başarıya ulaşmanın ve ilahiyat alanında Türkiye’de ve İslam dünyasında bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz ve bunun için Rabbimize hamdediyoruz. Başarının sevincini yaşadığımız şu anda sadece bir durağa ulaştığımızın, kalite yolculuğumuzun devam ediyor olduğunun da farkındayız.” ifadelerini kullandı.

Bu başarının sadece birkaç yılın muhassalası değil, çok uzun yıllardan beri idarecileri, hocaları, idari personeli ve öğrencileriyle topyekûn sarf edilen gayretlerin, yürütülen başarılı eğitim süreçlerinin, akademik araştırmaların ve diğer faaliyetlerin oluşturduğu birikimin bir sonucu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Bostancı, sözlerinin devamında “Bu önemli başarının öğretim elamanlarımıza, idari personelimize ve öğrencilerimize faklı bir motivasyon sağlayacağına, ulusal ve uluslararası tanınırlığımızı artıracağına, bunun da başta öğrenci tercihleri ve kurumlar arası iş birlikleri noktasında Fakültemize olumlu yansımaları olacağına inanıyoruz.” dedi ve akreditasyon başarısına götüren yolda fakültemiz tarafından geçmişten günümüze gerçekleştirilen akademik ve kültürel faaliyetler ve yurt dışı etkinlikleri hususunda bilgiler verdi.

Prof. Dr. Ahmet Bostancı konuşmasının sonunda geçmişten günümüze Fakültemize hizmet etmiş olanlara, Kalite ve Akreditasyon Kurulu üyelerine, İlahiyat Akreditasyon Ajansına, Sakarya Üniversitesi yönetimine ve fakülte faaliyetlerine destek olan kurumlara ve STK’lara teşekkür etti.

Akreditasyon Bilincini Yaymak Gerekiyor

Toplantıya online olarak katılan İlahiyat Akreditasyon Ajansı Uluslararası Kurulu Başkanı İbrahim el-Ensârî de yaptığı konuşmasında SAÜ İlahiyat Fakültesini aldığı akademik akreditasyon belgesi dolayısıyla tebrik etti. Bu başarının kalite standartlarını uygulamaya dair bir şuur ve kültür sayesinde elde edildiğini ifade eden el-Ensârî, “Burada İlahiyat Fakültesi ve İslâmî İlimler akademisyenleri ve hocaları olarak bizim sorumluluğumuz; bu bilinci yaymak, bunun için çaba sarf etmek, başarı deneyimlerini alanımızdaki diğer fakültelerdeki meslektaşlarımızla paylaşmaktır” şeklinde konuştu.

Dünyada ve Türkiye’de Bir İlk

SAÜ İlahiyat Fakültesinin kuruluşunun 30. yılında elde edilen bu başarının çok daha anlamlı olduğunu ifade eden İlahiyat Akreditasyon Ajansı Başkanı Prof. Dr. Halis Aydemir ise yaprığı konuşmada Malezya, Endonezya, Katar, Umman, Tunus, Libya ve Fil Dişi Sahillerine kadar uzanan 30’a yakın uluslararası değerlendiricilerin bulunduğu akreditasyon projesinde Sakarya Üniversitesinin kaliteye en uygun yer olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Aydemir, iki buçuk sene süren bir süreçteki cesareti ve kararlılığı sebebiyle İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’yı kutladı. Bu akreditasyon çalışmasının dünyada ve Türkiye’de tek olduğunu aktaran Prof. Dr. Aydemir, bu belgeyi kazanmış olmanın SAÜ İlahiyat Fakültesi olarak kalite verimliliğini ve şeffaflığını arttırdığını söyleyerek çalışmada emeği geçen İAA ekibine teşekkürlerini sundu.

Tören, İAA Başkanı Prof. Dr. Halis Aydemir’in fakültemizin birinci ve ikinci öğretim programlarının uluslararası akreditasyon belgesini Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancıya takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Tören aşağıdaki linkten tekrar izlenebilmektedir.

https://www.youtube.com/watch?v=ot0JjHZgy5Y