Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemizde Proje Eğitimi Verildi
Fakültemizde Proje Eğitimi Verildi

Fakültemizde Proje Eğitimi Verildi

Fakültemizde, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenen TR42/22/TD/0036 numaralı proje kapsamında “İlahiyat Alanında Proje Hazırlama ve Yürütme Tecrübe Paylaşımı Eğitimi” gerçekleştirildi. Fakültemiz Araştırma ve Geliştirme Çalışma Grubu tarafından 5-6 Kasım tarihlerinde Prof. Dr. Mehmet ERKAL salonunda düzenlenen eğitim programına Fakültemizin yanı sıra Bolu Abant İzzet Baysal, Düzce, Kocaeli ve Yalova Üniversitelerinin İlahiyat Fakültelerinden toplam 25 akademisyen katıldı.

İlahiyat alanında araştırma projesi yazma ve yürütme farkındalık ve becerilerinin geliştirilmesini amaçlayan program, proje yürütücüsü Prof. Dr. Hasan Meydan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Meydan, eğitiminin içerik ve formatı hakkında bilgi verdikten sonra böyle bir eğitimin düzenleme fikrinin oluşumu ve MARKA tarafından desteklenen bir projeye dönüşüm sürecini anlattı.

Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı da konuşmasında  Fakülte olarak yakın zamanda uluslararası akreditasyon aldığımızı, bu süreçte fakültenin güçlü ve gelişmeye açık yönlerini tespit ettiklerini ifade etti. Prof. Bostancı, Fakültemizin bugüne kadar BAP, Paydaş Kuruluşlar ve TÜBİTAK’ın desteklediği projeler olmak üzere çeşitli projeler gerçekleştirdiğini ancak bu konuda daha iyi bir seviyede olmayı hedeflediklerini söyledi. Verilecek proje eğitiminin Sakarya Üniversitesinin araştırma üniversitesi olma hedefi doğrultusunda fakültemizde proje kültürünün yaygınlaşması ve proje sayılarının artmasını sağlamaya yönelik olduğunu söyleyen Dekan Bostancı, eğitimin gerçekleşmesine katkı sunan MARKA’ya, eğitimi gerçekleştiren Doç. Dr. Barış Binal’e, katılımcılara ve Rektörlük adına açılışa katılan SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan’a teşekkür etti.

Programın açılışında konuşan Rektör yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, Sakarya Üniversitesinin araştırma üniversitesi olma hedefi ve son dönemde bu hedefi gerçekleştirmeye yönelik olarak atılan adımları anlattı. Prof. Doğan, araştırma üniversitesi olma yolunda proje çalışmalarının önemini ifade etti ve özellikle sosyal ve beşerî bilimlerde bu tür proje kültürünü geliştirici çalışmaları önemsediklerini belirtti ve böyle bir eğitimi düzenlediği için Fakültemizi tebrik etti. Programda ilk iki günlük teorik eğitimin ardından proje fikirlerinin değerlendirilecek olmasını ve farklı üniversitelerden katılımcıların bulunmasını özellikle önemsediğini belirten Prof. Doğan, bu vesileyle Marmara Bölgesindeki fakülteler arasında ortak projelerin artacağını, İlahiyat Fakültesinin proje odaklı Ar-Ge çalışmaları sayesinde bu alanda yeni bir ivme oluşacağını ümit ettiğini belirtti.

Gebze Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Barış Binal tarafından verilen eğitimde TÜBİTAK proje çalışmalarında verilen destekler ve bir projenin geçeceği süreçler tüm detaylarıyla incelendi. Toplam 18 saat olarak planlanan eğitimin altı saatlik uygulama kısmı 12 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olup bu bölümde kursiyerlerin önceden hazırladıkları proje fikirleri değerlendirilecektir.