Ana Sayfa
Duyurular
Mezuniyet Törenimiz Gerçekleştirildi
Mezuniyet Törenimiz Gerçekleştirildi

Mezuniyet Törenimiz Gerçekleştirildi

Fakültemiz 2021-2022 Öğretim Yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Emrah Doğan, Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcılarımız, Bölüm Başkanlarımız, Fakültemiz öğretim üyeleri, mezun öğrencilerimiz ve velileri katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ardından fakültemiz öğrencisi Muaz Tiryaki’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende bir konuşma gerçekleştiren Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, katılımcıları selamlayarak ve hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında, bu yıl Fakültemizden örgün öğretimden 246 ve İLİTAM programından 152 olmak üzere toplam 398 mezun verdiğimizi, yaz okulu ve tek ders sınavlarının ardından bu sayının bir miktar daha artacağını söyledi ve  mezun öğrencilerin mezuniyetlerinin, kendileri, aileleri ve ülkemiz için hayırlar getirmesini dilediğini ve kendilerini ve yetişmelerinde çok önemli katkıları bulunan değerli ailelerini ve hocalarını tebrik ettiğini ifade etti.

Konuşmasının devamında Fakültemizin Türkiye’nin en büyük ve önde gelen İlahiyat Fakültelerinden birisi olduğunu belirten ve ulusal ve uluslararası arenada tanınırlık kazanmış bir kurum olduğu ifade eden Prof. Bostancı, Fakültenin bu yıl elde ettiği uluslararası akreditasyon başarısından da söz ederek “Fakültemiz, bu öğretim yılı sonunda aldığı uluslararası akreditasyon ile hem Türkiye’de hem de İslam dünyasında yüksek din öğretimi alanında akreditasyon alan ilk fakülte olmuş ve bu şekilde pek çok alanda sergilediği öncü konuma bir yeni alan daha eklemiştir. Aynı zamanda 30 yılında 25. mezunlarına vererek alanında köklü bir kurum haline gelmenin haklı gururunu yaşamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Çeyrek asrın mezunları diye hitap ettiği mezun öğrencilere bazı tavsiyelerde de bulunan Dekan Bostancı, Türkiye’de çok sayıda İlahiyat Fakültesi olduğunu, artık sadece İlahiyat Fakültesi mezunu olmak tek başına çok fazla bir anlam ifade etmediğini, kaliteli bir ilahiyattan mezun olmanın ve kendini iyi yetiştirmenin hem meslek hayatında yetkin bir hizmet sunabilmek ve bu sayede rıza-ı ilahiye erişebilmek hem de rekabetin arttığı bir ortamda fark ortaya koyabilmek için hayati önem arzettiğini ifade etti. Mezunlardan beklentilerinin kendilerinin ve Sakarya İlahiyatın farkını her platformda ortaya koymaları ve aziz milletimize en güzel şekilde hizmet etmeleri olduğunu söyleyen Prof. Bostancı sözlerini “Allah Teala iki cihanda yolunuzu açık, yüzünüzü ak etsin. Allah yâr ve yardımcınız olsun!  Efendimizin Livâu’l-hamd sancağının altında buluşmak üzere…” diyerek tamamladı.

Protokol konuşmalarının ardından önce dereceye giren öğrencilere, sonra da törene katılan bütün öğrencilerin plaketleri Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Emrah Doğan, Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcılarımız, Bölüm Başkanlarımız ve Fakülte hocalarımız tarafından takdim edildi.

Törende mezunlar adına bir konuşma gerçekleştiren Fakülte Birincimiz Rumeysa Aydın “5 yıl önce çıktığımız yolu, bugün burada sonlandırıyoruz. Bu nedenle içimizde buruk bir sevinç var. Bir tarafımız, çıktığımız bu uzun yolun sonunu görmekten mutlu, diğer bir tarafımız ise ayrılığın hüznü içerisinde. Elbette bu hüznün haklı bir gerekçesi var. Zira biz, kocaman bir aileye veda ediyoruz. Şairin de dediği gibi "Hüzün, içinde sevinç getiren bir zarftır." Biz inanıyoruzki burada yaşadığımız ayrılık, yeni sevinçleri de beraberinde getirecektir.” şeklinde konuştu. Desteklerinden dolayı ailelere ve katkılarından dolayı hocalara teşekkür eden Aydın, “Bizlerde bu denli iz bırakan, eşine az rastlanır hocalarımızı gördükçe iz bırakanlardan olmanın ümidi ile hareket edeceğiz.” dedi. Rumeysa Aydın konuşmasını “Uzun soluklu bu yolda bizlere yoldaş olan arkadaşlarım! Hayatınızın geri kalanında sizi mutlu edecek, insanlara faydanızın dokunacağı yerlerde olmanız dileğiyle, her şey gönlünüzce olsun. Allah’a emanet olun!” sözleriyle tamamladı.

Tören, Fakültemizden Arş. Gör. Dr. Tahir Çağman’ın solist olduğu tasavvuf musikisi konseri ve son olarak kep atma merasiminin ardından sona erdi.