Öğrencilerimiz Katar’a Gitti

Fakültemizden 5 öğrenci Katar’a gitti.

Öğrencilerimiz, Katar Üniversitesi ile Sakarya Üniversitesi arasında imzalanmış olan ‘Akademik İşbirliği Protokolü’ çerçevesinde Güz Döneminde Katar Üniversitesi Şeria ve İslam Araştırmaları Fakültesinde öğrenim görecekler.

Fakültemizden Katar’a 2016 yılından itibaren her yıl öğrenci gönderilmekte iken son iki yıldır pandemi dolayısıyla gönderilememişti.

Katar’a giden öğrenciler, Şeria ve İslam Araştırmaları Fakültesinde Katarlı öğrencilerle birlikte Arapça dersler alacaklar ve bu sayede fakültemizde öğrendikleri Arapçayı ilerletme ve aynı zamanda Katar kültürünü tanıma imkanı bulacaklar.

Fakültemiz öğrencileri güz döneminin tamamlanmasının ardından 2023 yılı Ocak ayında yurda dönüş yapacaklar.