Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemiz Uluslararası Akreditasyon Kazandı
Fakültemiz Uluslararası Akreditasyon Kazandı

Fakültemiz Uluslararası Akreditasyon Kazandı

Fakültemiz İlahiyat Akreditasyon Ajansından Uluslararası Akreditasyon belgesi almaya hak kazandı.

Fakültemizin 2020 yılı Ocak ayında İlahiyat Akreditasyon Ajansı’na (İAA) yapmış olduğu uluslararası akreditasyon başvurusunda sonuç açıklandı ve Fakültemizin Birinci ve İkinci Öğretim Programları Uluslararası akreditasyon belgesi almaya hak kazandı. Bu sonuca göre, Fakültemiz, Türkiye’de yüksek din öğretimi alanında akreditasyon alan ilk fakülte oldu. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Fakültemizin kuruluşunun 30. yılında elde edilen bu başarının çok daha anlamlı olduğunu ifade etti ve “Bu önemli başarının Fakültemizin ulusal ve uluslararası tanınırlığına katkı sağlayacağını, öğrenci tercihlerine olumlu yönde etki edeceğini ve genel olarak da öteden beri hep daha iyiye doğru bir gelişim göstermiş olan fakültemize yeni bir ivme kazandıracağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“Bu başarı, hocalarımızdan, idari personelimize ve öğrencilerimize bütün mensuplarımızın ortak gayretleriyle ortaya çıkmış bir sonuçtur ve bu durum onu daha da değerli kılmaktadır.” diyen Prof. Dr. Ahmet Bostancı, başarıdaki en büyük payın da Prof. Dr. Osman Güman başkanlığında Dr. Öğr. Üyesi Ziya Erdinç, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Mete, Arş. Gör. Dr. Yunus Kaymaz, Arş. Gör. Tahir Çağman, Arş. Gör. Halil İbrahim Yılmaz, Arş. Gör. Afife Şeyma Taç ve Osman İşgüven’den oluşan Kalite ve Akreditasyon Kuruluna ait olduğunu belirtti.

Sürece olan destekleri dolayısıyla  Rektörlüğümüze ve katkıları dolayısıyla Dekan Yardımcılarımıza, Bölüm Başkanlarımıza, akademik ve idari personelimize ve geçmişte Fakülteye hizmet etmiş olan ve bugünlere gelmesinde katkıları bulunan idarecilerimize teşekkür eden ve Fakültemizin kalite yolculuğunun devam edeceğini belirten Prof. Bostancı, sözlerini “Alınan akreditasyonun Fakültemize hayırlar getirmesini ve daha nice başarıları Fakültemize nasip etmesini Allah Teala’dan niyaz ediyorum.” diyerek tamamladı.

Fakültemize akreditasyon belgeleri düzenlenecek törenle takdim edilecek. 

Fotoğraflar