Ana Sayfa
Duyurular
Öğrencilerimiz Arapça Yaz Kursu İçin Ürdün’e Gitti
Öğrencilerimiz Arapça Yaz Kursu İçin Ürdün’e Gitti

Öğrencilerimiz Arapça Yaz Kursu İçin Ürdün’e Gitti

Fakültemizden bir grup öğrenci Arapça Yaz Kursuna katılmak amacıyla Ürdün’e gitti.

Fakülte Vakfımız tarafından organize edilen Arapça Yaz kursuna katılmak amacıyla Ürdün’e giden öğrenciler, Fakültemiz önünden Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı ve aileleri tarafından uğurlandı.

6 hafta süreyle Ürdün’de kalacaklar olan öğrenciler Başkent Amman’da Îvan Dil Enstitüsü tarafından düzenlenen Arapça kursuna katılacaklar. Haftada beş gün olarak gerçekleşecek kurs süresince Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Arapça Hazırlık Sınıfını bitirmiş olan öğrenciler hazırlık sınıfında öğrendiklerini uygulama ve bu sayede pratik Arapçalarını geliştirme imkânı bulacaklar. Kurs çerçevesinde öğrencilerin Ürdün’ün Akabe, Ceraş, Aclûn, Vâdî Ram ve el-Bahru’l-Meyyit gibi tarihi ve turistik mekânlarına geziler düzenlemeleri ve başta Ürdün Üniversitesi olmak üzere Ürdün’ün önde gelen yükseköğretim kurumlarını ziyaret etmeleri öngörülüyor. Öğrencilerin ayrıca Salt Türk Şehitliği ve Hicaz Demiryolu Amman İstasyonu gibi tarihimiz açısından önemli mekanları da ziyaret etmeleri planlanıyor.

Fakülte Vakfımız tarafından organize edilen Ürdün Arapça Yaz Kursuna katılmak üzere giden ve içinde Sakarya dışındaki bazı ilahiyat fakültelerinden öğrencilerin de bulunduğu kafileye Fakültemiz hocalarından Öğr. Gör. Sümeyye Atıcı başkanlık ediyor.

Kafilenin 25 Ağustos’ta yurda dönmesi bekleniyor.

Fotoğraflar