Fakültemiz ve Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Amele-i İlim Meclisleri Din Öğretimi Alan Yetkinlikleri Geliştirme Projesi” kapsamında Sakarya’da görev yapan gönüllü öğretmenlere yönelik Klasik ve Modern Arapça Metin Okumaları Kurslarının ikincisinin sertifika töreni gerçekleştirildi.
Konferans Salonumuzda düzenlenen programa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, İl Milli Eğitim müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı ile projede yer alan öğretim üyeleri ve öğretmenler katıldı.
Programda konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, “İlahiyat Fakültesi hocalarının Sakarya’da görev yapan öğretmenlere eğitim vererek dolaylı yoldan ilerideki kendi öğrencilerini yetiştirdiklerine inanıyorum. Milli Eğitim Müdürlüğüne, İlahiyat Fakültesine ve projede yer alan öğretim üyeleri ve öğrencilere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Sakarya Eğitimine Her Türlü Katkıya Hazırız
Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği, fakülte hocalarının fedakârlıkları ve Sakarya’da görev yapan öğretmenlerin talep, azim ve sebatlarıyla hayat bulan projenin tamamlanıp sertifika törenini yapıyor olmaktan dolayı fakülteleri adına mutlu olduklarını ifade etti. Prof. Dr. Bostancı, “Fıkıh”, “Hadis”, “Tefsir”, “Arapça Klasik ve Modern Metinler”, “Medya Arapçası”, “Arapça Gramer” gibi başlıklarda 12 haftalık Arapça Metin Okuma programından oluşan ve kurumlar arası iş birliği ile gerçekleşen projenin Türkiye’de başka şehirlere de örnek olacağına ve Sakarya’nın eğitimine katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi. Öğretici pozisyonunda olan öğretmenlerin öğrenici olmayı tercih edip on iki hafta boyunca programa sabır ve sebatla devam etmelerinin takdire değer olduğunu belirten Dekan Bostancı, geçen yıl yüzün üzerinde öğretmenin bu yıl da seksen öğretmenin sertifika almasının son derece sevindirici olduğunu aktardı. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak çeşitli imam hatip liseleriyle iş birliği anlaşmalarının olduğunu ve talep eden okullara ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Bostancı, Sakarya eğitimine her türlü katkıyı vermeye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceklerini söyledi.
Prof. Dr. Bostancı, programa iştirak eden öğretmenlere, koordinasyonu sağlayan Adnan Hoyladı’ya, büyük fedakârlık göstererek projede yer alan hocalara, koordinasyonu sağlayan Dr. Öğr. Üyesi Ziya Erdinç ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Şirin’e, projeye destek ve katkı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı’ya, fakülteye ve etkinliklere olan destekleri dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan’a teşekkürlerini iletti.
Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, öğretmenlerimizin kendilerini yetiştirmeleri için her daim yanlarında olduklarını belirtti. “Sakarya Üniversitesi ve İlahiyat Fakültesi ile güzel iş birliklerimiz var ilerde daha da gelişecek. Ders veren hocalara ve katılan öğretmenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Öğretmenler adına konuşan Akyazı Kız AİHL Meslek Dersi Öğretmeni Büşra Tarı ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Geçen sene ülkemizin ve dünyanın zor günlerden geçtiği ve bizlerin evlerimize kapanmamız gerektiği bir zamanda başlatılan bu program, 6 haftalık bu süreç, evlerimizde çayımızı kahvemizi alıp aile sıcaklığı içerisinde muhabbet edercesine geçirdiğimiz dersler hafızalarımıza ve gönlümüze yer etti. Tabir-i câizse tadı damağımızda kalan bu derslerin bu sene ikincisini icra ettik” diye konuştu.
Programın devamında projede yer alan öğretim üyeleri programla ilgili görüşlerini ifade ettiler.
Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, İL Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ve Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın eğitim programına katılan öğretim üyelerine teşekkür belgelerini ve öğretmenlere sertifikalarını takdim etmesinin ardından sona erdi.