Ana Sayfa
Duyurular
Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı Fas’ta Etkinlikler ve Ziyaretler Gerçekleştirdi
Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı Fas’ta Etkinlikler ve Ziyaretler Gerçekleştirdi

Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı Fas’ta Etkinlikler ve Ziyaretler Gerçekleştirdi

Erasmus+ KA107 Ders Verme Hareketliliği kapsamında Fas’ın Fes şehrinde bulunan Sidi Muhammed bin Abdullah Üniversitesi Şeria Fakültesine giden Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, programına Dekan Prof. Dr. Abdulmalik Avîş’i ziyaretle başladı. Ziyarette iki fakülte arasındaki akademik iş birliği imkanları müzakere edildi. Şeria Fakültesinde bulunduğu günlerde bazı lisans derslerine giren Prof. Bostancı, ayrıca lisansüstü öğrencilere yönelik Arapça bir konferans verdi. Fakültenin kütüphane vb. birimlerini dolaşıp yetkililerden bilgi alan ve hocalar ile tanışma imkânı bulan Dekanımız Bostancı, fakülte tarafından düzenlenen sempozyuma da iştirak etti.

Aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Mevlana Kurum Koordinatörü görevini yürüten Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Sidi Muhammed bin Abdullah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıdvan Murâbıt’ı makamında ziyaret etti. Üniversitenin çeşitli yetkililerinin de yer aldığı ziyarette iki üniversite arasında 5 yıl önce imzalanmış olan ve süresi sona eren Mevlana Protokolü yeniden imzalandı. 

Prof. Bostancı, yine Fes şehrinde yer alan ve Fatima el-Fihriyye tarafından 859 yılında yaptırılan ve dünyanın kesintisiz eğitim veren en eski üniversitesi olma özelliğini taşıyan Karaviyyin Üniversitesi’ni de ziyaret ederek rektör Prof. Dr. Amal Cellal ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından üniversitenin kütüphanesini ve yazma eser restorasyon laboratuvarını gezen Bostancı üniversitenin şeref defterini de imzaladı.

Bu faaliyetlerin ve temasların ardından başkent Rabat’a geçen Prof. Dr. Ahmet Bostancı burada Karaviyyin Üniversitesine bağlı Dâru’l-hadis el-Hasaniyye Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmed el-Hamişli’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette süresi sona ermek üzere olan Mevlana Protokolü yeniden imzalandı.