Dinler Tarihi Alan Gezisi

Fakültemiz öğrenci kulüplerinden Arapça Dil Grubu (Multekâ lugati’d-dât) ve Keşf-i Kadim bünyesinde, Arş. Gör. Dr. Ravza Aydın rehberliğinde dinler tarihi alan gezisi gerçekleştirildi. İstanbul’un Beyoğlu ve Galata semtlerine yapılan gezi kapsamında günün ilk yarısında Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi’nde Evharistiya ayinini gözlemleyen grup, ardından St Antuan Katolik Kilisesi, Santa Maria Draperis Kilisesi ve Kırım Kilisesi’ni ziyaret ederek mabetler ve Hıristiyanlık hakkında bilgi edindi. Günün ikinci yarısında ise Neve Şalom Sinagogu’nda toplanan grup, Hahambaşılık Genel Sekreteri Yusuf Altıntaş’ın katılımıyla Yahudilik ve içinde bulunulan mabet hakkında bilgi edinmek üzere kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından katılımcılar 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi’ni ziyaret ederek programı sonlandırıldı.

**Fotoğraflar Zübeyir Koçgöz, Muhammet Musa Helvacı ve Tuğba Nur Tomakin tarafından çekilmiştir.