Ana Sayfa
Duyurular
"kur’an-I Kerim’i Güzel Okuma Yarışması"

"Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması"

Fakültemiz Arapça Öğrenci Topluluğu (Multeka lugati’d-dat) tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen "Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" Konferans Salonumuzda gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savaşan, Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Fakülte hocalarımız ve öğrencilerimizin katıldığı yarışma, YouTube kanalımızdn canlı olarak yayınlandı. Programın açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savaşan, sözlerine Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı’yı, yarışmacıları ve izleyicileri selamlayarak başladı. Böyle bir yarışmaya katılmanın başlı başına bir başarı olduğunu belirten Prof. Dr. Savaşan, İlahiyat Fakültesi öğrencileri arasında olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Böyle güzel bir yarışmanın Kadir Gecesinde gerçekleşmiş olmasına dikkat çeken Prof. Dr. Fatih Savaşan yarışmacılara başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

Programda konuşan ve sözlerine katılımcıları selamlayarak başlayan Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, yarışmanın geçen yıl pandemi sebebiyle online gerçekleştirildiğini hatırlatarak bu sene yüz yüze olarak gerçekleştirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Fakültemizde Kur’an’ın mesajının anlaşılmasına büyük önem verildiğini ve bu amaçla öğrencilere İslamî ilimlerin büyük bir dikkat ve titizlikle öğretildiğini belirten Prof. Dr. Bostancı, Kur’an-ı Kerim’in usulüne uygun olarak güzel bir şekilde okunmasına ve İlahiyat ile Eş Zamanlı Hafızlık Projesine de büyük önem verildiğini ifade etti. Hafızlık programını başarıyla tamamlayan üç öğrencilerinin belgelerini aldıkları bilgisini veren Prof. Dr. Bostancı, 2022 Haziran ve 2023 Ocak dönemlerinde de belge sınavına girecek öğrencilerin olduğunu belirtti.

Yarışmanın düzenlenmesinden dolayı Arapça Öğrenci Topluluğu akademik başkanı Öğr. Gör. Hülya Afacan’a, Sakarya İl Müftülüğüne, öğrenci başkanı Beyzanur Burcu’ya, topluluk üyelerine, yarışma jürisine ve yarışmada önemli katkısı olan Fakültemiz mezunu Abdülkadir Yavuz’a teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Ahmet Bostancı, her birinin birinci olduğunu belirttiği yarışmacı öğrencileri tebrik edip başarılar dileyerek sözlerini sonlandırdı.

Jüri heyeti başkanı Prof. Dr. Ali Karataş, 32 öğrencinin başvuru yaptığı yarışmada dokuzunun  finale katılmaya hak kazandığını, finalde okunacak aşırların 9-12 satır arasında olduğunu ifade ederek yarışmacılara değerlendirecekleri kriterler hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Jüri üyeliklerini Tefsir Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Ali Karataş, Öğr. Gör. İlyas Şanlı, Öğr. Gör. Musa Öziş, Orhan Camii Emekli İmam-Hatibi Mustafa Aydın ve Orhan Camii İmam-Hatibi Adem Saruhan’nın yaptığı yarışmada Ebubekir Güven birinci, Beytullah Bilgiç ikinci ve Muhammed İlhan üçüncü oldu. Program ödül töreninin ardından sona erdi.

Yarışma programı aşağıdaki linkten tekrar izlenebilmektedir.

https://www.youtube.com/watch?v=tMk4pWUxC3M