“ahlaki Görecelilik Bağlamında İbnü’l-Arabi”konulu Seminer
“Ahlaki Görecelilik Bağlamında İbnü’l-Arabi”Konulu Seminer

Fakültemiz Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Seminerleri kapsamında Dr. Ömer Ceran tarafından “Ahlaki Görecelilik Bağlamında İbnü’l-Arabi” başlıklı bir seminer gerçekleştirildi. Zoom vasıtasıyla gerçekleştirilen programa Sakarya Üniversitesi’nden ve çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

Ömer Ceran, yaptığı sunumda ahlaki göreceliliğin temelini, kökenlerini ve örneklerini ortaya koyduktan sonra bunun İslam’da karşılığının olup olmadığını değerlendirdi. İslam ve göreceliliğin çelişmemek bir yana zaten bir uyum içerisinde olduğunu temellendirip İbnü’l-Arabi düşüncesindeki göreceliliği anlattı. Sonuçta, İbnü’l-Arabi düşüncesindeki göreceliliğin herhangi bir şekilde kötünün iyi sayılmasına yol açmadığı zira İlahi düzende her şeyin iyi olduğu ve her şeyin de bu plana uygun hareket ettiği fikri ortaya konuldu.

Yaklaşık bir saatlik sunumun ardından seminer, Ömer Ceran’ın gelen soruları ve eleştirileri cevaplandırmasıyla birlikte son buldu.