Ana Sayfa
Duyurular
“okb Tanılı Hastalarda Tanrı Tasavvuru ve Dini Yönelim" Konulu Seminer
“OKB Tanılı Hastalarda Tanrı Tasavvuru ve Dini Yönelim

“OKB Tanılı Hastalarda Tanrı Tasavvuru ve Dini Yönelim" Konulu Seminer

Fakültemiz Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Seminerleri kapsamında Atatürk Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi N. Yasemin Angın tarafından “OKB Tanılı Hastalarda Tanrı Tasavvuru ve Dini Yönelim” başlıklı bir seminer gerçekleştirildi. Zoom vasıtasıyla gerçekleştirilen programa Sakarya Üniversitesi’nden ve çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

Yasemin Angın, “Obsesif Kompulsif Bozukluk Tanılı Hastalarda Dini Yönelim ve Tanrı Algısının İncelenmesi: Bir Karmayöntem Araştırması” adlı doktora tezi üzerinden yaptığı söz konusu araştırmanın metodolojisinden, farklı obsesyon ve kompulsiyonlara sahip hastaların iç güdümlü/dış güdümlü din algılarından ve bireylerin olumlu/olumsuz Tanrı algısını şekillendiren faktörlerden bahsetti. Sonuçta aile hayatının ve yetiştirilme tarzının başat bir faktör oluşu gerçeklik algısında bozukluk olmayan OKB tanılı hastalardan örneklerle birlikte ortaya konuldu.

Yaklaşık bir saatlik sunumun ardından seminer, Yasemin Angın’ın gelen soruları cevaplaması ve değerlendirmesiyle birlikte son buldu.

 

Fotoğraflar