Fakültemiz Öğrencileri İçin Katar Üniversitesi’nde Öğrenim İmkanı
FAKÜLTEMİZ ÖĞRENCİLERİ İÇİN KATAR ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRENİM İMKANI

29 MART 2022 SALI GÜNÜ SAAT 10:00’DA ŞAHSEN DEKANLIĞA GELMELERİ GEREKMEKTEDİR.

DEKANLIK

GENEL BİLGİLER:

• Pasaport masrafları öğrencilere aittir. (Öğrencilerimizin harç ödemeden sadece cüzdan ücreti ödeyerek pasaport alabilmeleri için gerekli işlemler yapılacaktır.)
  • Katar Üniversitesine ödenecek e-kayıt ve Katar Konsolosluğuna ödenecek evrak tasdik ücreti Fakülte Vakfımız tarafından karşılanacaktır.
  • Uçak bileti öğrencilere aittir. Fakülte vakfının imkân temin etmesi halinde uçak biletine bir miktar destek verme ihtimali bulunmaktadır.
  • Giden öğrencilerin Katar’daki öğrenim, yurt ve yemek masrafları Katar Üniversitesi tarafından karşılanacaktır.
  • 2. Öğretim öğrencileri Sakarya Üniversitesine öğrenim harcı ödeyeceklerdir.
  • Kontenjan toplam 5 kişi ile sınırlı olup hazırlık sınıfları ve son sınıflar hariç fakültemizdeki (kız ve erkek) bütün lisans öğrencileri başvurabilirler.
  • Katar'a öğrenci göndermekteki temel amaçlardan birisi de öğrencilerin Arapçalarını geliştirmeleri olduğundan Arap öğrencilerin müracaatları kabul edilmeyecektir.
  • Öğrenci seçimi, not ortalamasının % 40’ı + Hazırlık notunun  % 40’ı + mülakat notunun % 20’sinden oluşan toplam nota göre öğrenciler sıralanarak yapılacaktır.
  • Mülakatlar 29 Mart 2022 Salı günü saat 10:00’dan itibaren Numan Yazıcı Toplantı salonunda (Dekanlık yanı) yapılacaktır.
  • Katar Üniversitesinde 2022-2023 Öğretim Yılı Güz Dönemi 24 Temmuz 2022 tarihinde başlamaktadır. Gidişler bu tarihten kısa bir süre önce olacaktır.

Katar Üniversitesine yapılacak müracaat için süre çok kısıtlı olduğundan pasaportu olan veya bir hafta içinde pasaport çıkartabilecek durumda olanlara öncelik verilecektir.