Ana Sayfa
Duyurular
Uluslararası Danışma Kurulu Toplandı
Uluslararası Danışma Kurulu Toplandı

Uluslararası Danışma Kurulu Toplandı

Fakültemiz Uluslararası Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Online olarak yapılan toplantıda Cezayir, Endonezya, Fas, Filistin, Katar, Lübnan, Malezya, Tunus, Umman ve Ürdün’den akademisyenler ile Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları ve Kalite ve Akreditasyon Kurulu temsilcileri yer aldı.

Toplantının açılışında konuşan Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, sözlerine katılımcıları selamlayarak başladı ve SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın yurt dışında olması sebebiyle toplantıya katılamadığını ifade etti. 1992’de kurulan ve Türkiye’de öğrenci tercihlerinde ön sıralarda yer alan bir fakülte olduklarını ifade eden Prof. Bostancı, uluslararası faaliyetlere büyük önem verdiklerini, öğrencilerinin yurt dışındaki çok sayıda üniversiteye değişim programları kapsamında gidebildiği, yurt dışından faklı üniversite ve kuruluşlarla birçok uluslararası sempozyum ve çalıştay gerçekleştirdiklerini söyledi. Uluslararası akreditasyona başvurduklarını ve saha ziyareti aşamasını geçtiklerini ifade eden Dekan Bostancı, Uluslararası Danışma Kurulunun kalite çalışmalarına ve uluslararasılaşma stratejilerine olumlu katkılar yapacağına inandığı söyledi ve kurulda yer alan akademisyenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Fakültemiz tanıtım filminin izlenmesinin ardından kurul üyeleri ve idarecilerimiz kendilerini tanıttılar. Toplantıda Fakültemizin uluslararası faaliyetlerini geliştirmesi, ortak programlar ve ortak araştırma birimleri kurulma imkanları ve kalite çalışmaları müzakere edildi. Kurul üyeleri bu konular çerçevesinde görüş ve tavsiyelerini ifade ettiler.

Fotoğraflar