“imanın Pragmatik Temelleri” Konulu Seminer Gerçekleştirildi
“İmanın Pragmatik Temelleri” Konulu Seminer Gerçekleştirildi

Fakültemiz Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Seminerleri kapsamında Hitit Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Abdulkadir Tanış tarafından “İmanın Pragmatik Temelleri” başlıklı bir seminer gerçekleştirildi. Zoom vasıtasıyla gerçekleştirilen programa Sakarya Üniversitesi’nden ve çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi. Abdulkadir Tanış, “Pragmatik İman Anlayışı” adlı doktora tezinin ve bu tezden uyarlanan “Pragmatik İman” adlı yeni kitabının çerçevesinde yaptığı sunumda Blaise Pascal ve William James üzerinden pragmatik iman anlayışını serimledi. Tercih problemi, etkisizlik ve çok tanrı itirazı gibi eleştiriler neticesinde imanın pragmatik temellere sahip olmasının pek de mümkün olmadığı ve böylesi bir durumda ciddi sorunlarla karşılaşılacağı ortaya konuldu. Yaklaşık bir saatlik sunumun ardından seminer, Abdulkadir Tanış’ın gelen soruları cevaplamasıyla birlikte son buldu.