Ana Sayfa
Duyurular
İlahiyat Akreditasyon Ajansı Saha Ziyareti
İlahiyat Akreditasyon Ajansı Saha Ziyareti

İlahiyat Akreditasyon Ajansı Saha Ziyareti

Fakültemize akreditasyon çalışmaları kapsamında saha ziyareti gerçekleştirildi.

Fakültemizin İlahiyat Akreditasyon Ajansına (İAA) yaptığı uluslararası akreditasyon müracaatı kapsamında gerçekleştirilen değerlendirme takımı saha ziyareti üç gün sürdü.

Türkiye’den faklı üniversitelerden yedi ve Katar, Umman ve Malezya’dan birer olmak üzere toplam on akademisyenden oluşan değerlendirme takımı üç gün boyunca Fakültemizde çeşitli odak grup görüşmeleri gerçekleştirdi. Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı ile başlayan görüşmeler, Kalite ve Akreditasyon Kurulu, Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu, akademisyenler, öğrenciler, mezunlar, dış paydaşlar ve idari personelle yapılan toplantılarla tamamlandı. Fakülte binamızı da gezen değerlendirme heyeti, yaptıkları görüşmelerde Fakültemiz tarafından hazırlanıp daha önce İlahiyat Akreditasyon Kuruluna Türkçe ve İngilizce olarak sunulan Ön Değerlendirme Raporunda (ÖDR) yer alan hususları yerinde değerlendirme imkanı elde etti. 

Heyet ayrıca SAÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç ve Genel Sekreter Doç. Dr. Yaşar Kahraman ile de öğle yemeğinde bir araya geldi.

Ziyaret son gün Fakültemiz idarecilerine değerlendirme takım başkanı Prof. Dr. Halis Aydemir tarafından Çıkış Bildiriminin sözlü olarak açıklanmasının ardından sonra erdi. Ziyaretle ilgili ayrıntılı yazılı rapor Fakülteye daha sonra gönderilecek.

Ziyaret, Türkiye’de İlahiyat Fakülteleri arasında akreditasyon kapsamında yapılan ilk saha ziyareti olması açısından tarihi bir nitelik taşıyor.