Ana Sayfa
Duyurular
“yahudi Mistisizmi” Konulu Seminer
“Yahudi Mistisizmi” Konulu Seminer

“Yahudi Mistisizmi” Konulu Seminer

Fakültemizde Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Seminerleri kapsamında Arş. Gör. Dr. Ravza Aydın tarafından “Yahudi Mistisizmi" konulu bir seminer gerçekleştirildi.

Konferans Salonumuzda pandemi tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen programa Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Başkanımız Prof. Dr. Abdulvahit İmamoğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Dr. Ravza Aydın, sunumunda öncelikle Yahudi Mistisizminin akademik dünyada tanınırlığını sağlayan Gershom Scholem ve çalışmaları hakkında genel bilgi verdi. Akabinde Yahudi Mistisizmi ve Kabala’nın Yahudi tarihinde nasıl tanımlandığı, Kabala’nın Yahudi tarihinde geçirdiği evreler, bu alanda ortaya çıkan temel şahsiyetler, eserler ve içerikleri hakkında dinleyicileri bilgilendirdi. Dr. Aydın, konuşmasının son kısmında ise Kabala’da bugün temel öğretiler olarak kabul edilen “ayin (hiçlik)”, “en sof (namutenahi)” ve ilahî tecelliler olarak kabul edilen “sefirot” sistemi, Kabalacı düşüncede nasıl bir yaratılış düşüncesinin inşa edildiğine temas ettikten sonra sözlerini tamamladı.

Program, konuyla ilgili olarak dinleyiciler tarafından sorulan soruların Arş. Gör. Dr. Ravza Aydın tarafından cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

Fotoğraflar