SAÜ Öğrenci Ar-Ge Uyumu Programı Hakkında

SAÜ Öğrenci Ar-Ge Uyumu Programı

Lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları amacıyla “Öğrenci Ar-Ge Uyumu Programı” kapsamında İlahiyat Fakültesi bünyesinde gerçekleştirilecek projelerde görev almak üzere birinci ve ikinci sınıf öğrencileri arasından başarı ve sosyallik esaslarına göre üçer öğrenci seçilecektir. Kontenjanlar birinci öğretim öğrencileri için geçerli olacaktır. Süreçle ilgili gerekli bilgiler “ek”te bulunan Sakarya Üniversitesi Öğrenci Ar-Ge Uyum Yönergesinde yer almaktadır. Seçilen öğrenciler kendilerine atanan danışman öğretim üyesinin rehberliğinde ilahiyat alanıyla ilgili çeşitli projeler yürüteceklerdir. Bu kapsamda, örnek olarak, dinî hizmet veren kurum ve kuruluşların işleyişleri ve programların incelenmesi, il veya ilçe müftülüklerinde ve bunlara bağlı cami ve Kur’an kurslarındaki din eğitimi ve dini meselelere yönelik hizmet süreçlerinin incelenmesi, çeşitli kurumlarla anlaşılarak ilahiyatın farklı alanlarında dersler ve konferanslar verilmesi gibi projeler; medeniyetler ve kültürlere dair araştırmalar, klasik ve modern dinî yapılar, müze ve sergiler gibi alanlarda çalışmalar veya öğrencinin danışmanı olan öğretim üyesi ile ortak akademik faaliyetlerde bulunacağı projeler gerçekleştirilecektir.

Başvuru formu linki: https://forms.gle/2vL7HoJR88W1mXtD8

Ar-Ge Uyum Programı Koordinatörleri

Arş. Gör. Dr. Ravza AYDIN (ravzaaydin@sakarya.edu.tr)

Arş. Gör. Muhammet Salih ASLAN (salihaslan@sakarya.edu.tr)