Ana Sayfa
Duyurular
Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı
Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Fakültemiz 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı 24 Eylül 2021 Cuma günü Konferans Salonumuzda pandemi tedbirlerine uygun şekilde gerçekleştirildi. Toplantıya Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, dekan yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Dr. Şükrü Şirin, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Numan Ünver, bölüm başkanları ve akademik personel katıldı.

Konuşmasına 2021-2022 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisiyle başlayan Prof. Dr. Ahmet Bostancı, sözlerine kalite ve akreditasyon çalışmaları, 2020-2021 öğretim yılında gerçekleştirilen akademik, kültürel ve sosyal etkinlikler ve eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgiler vererek devam etti.

Konuşmasında kalite ve akreditasyon çalışmalarına değinen Prof. Dr. Ahmet Bostancı, İlahiyat Akreditasyon Ajansı’na ön değerlendirme raporunun teslim edildiğini ve değerlendirme sürecinin beklendiğini ifade etti. Geçtiğimiz öğretim yılı bahar döneminde gerçekleştirilen fakülte tanıtım faaliyetleri hakkında da bilgi veren dekanımız, bu kapsamda 37 video hazırlanarak Fakültenin resmi YouTube kanalında yayınlandığını, hocalarla söyleşi videolarının yeni öğretim yılında da devam edeceğini ifade ederek, fakülte tanıtım videolarına katkı sağlayan hocalara teşekkürlerini iletti.

2020-2021 öğretim yılında gerçekleştirilen ders dışı faaliyetlerden de söz eden Prof. Dr. Ahmet Bostancı, pandemi şartlarına rağmen akademik ve kültürel faaliyetler açısından yoğun ve verimli bir yıl geçirildiğini ifade etti ve 1 uluslararası sempozyum, 1 uluslararası ve 1 ulusal çalıştay, 11 konferans, 6 seminer, 2 panel, 1 yarışma ve öğretim üyeleri tarafından 60 kez TV programlarına katılım gerçekleştirildiğini belirtti.

Konuşmasına yeni eğitim öğretim yılında uygulanacak eğitim modelinden bahsederek devam eden Prof. Dr. Bostancı, yapılacak uygulamalar hakkında ayrıntılı bilgiler verdikten sonra akademik personelin konuyla ilgili sorularını cevaplandırdı.

Ardından Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akkuş, İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Memiş ve Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tamer Yıldırım bölümleriyle alakalı değerlendirmelerde bulundular.

2020 yılında akademik teşvikte en yüksek puanı alan hocalara hediye takdimiyle devam eden toplantı, akademik personelin öneri ve görüşlerini ifade ettikleri dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.

Fotoğraflar