Ana Sayfa
Duyurular
Dönüşümlü Hibrit Öğrenme Modeli Hakkında

Dönüşümlü Hibrit Öğrenme Modeli Hakkında

Fakültemizde 2021-2022 Öğretim Yılı güz döneminde yüz yüze dersler Üniversitemizin tüm birimlerinde olduğu gibi pandemi tedbirlerine uygun şekilde gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda sınıf oturma kapasitelerinin tamamı kullanılamayacak ve Üniversite Senatomuzun aldığı karar gereği; öğrenci sayıları kullanılabilir kapasiteyi aşan derslerde dönüşümlü hibrit öğrenme modeliuygulanacaktır. 

Bu modelde:

Sınıfın oturma kapasitesine göre sınıf mevcudu ikiye bölünerek süreç yönetilecektir. İkiye bölme işlemini dersin öğretim elemanı gerçekleştirecektir. Örneğin: 70 kişilik bir sınıfta ilk 35 ve ikinci 35 şeklinde bölünme gerçekleştirilecektir. İlk 35 kişi tek haftalarda (1, 3, 5, 7., …)  yüz yüze derse katılırken, çift haftalarda (2, 4, 6, 8., …) uzaktan derse katılacaktır. İkinci 35 kişi ise, tek haftalarda uzaktan, çift haftalarda ise yüz yüze derse katılacaktır.

Hangi derslerde bu uygulamanın yapılacağı ve işleyişin detayları konusunda ayrıntılı bilgi her dersin hocası tarafından SABİS duyurularda paylaşılacaktır. Öğrencilerimizin bu hususta SABİS duyurularını takip etmeleri gerekmektedir.  

Yüz yüze eğitimi tercih eden öğrenci sayısı sınıfın kullanılabilir oturma kapasitesini aşmayan derslerde dönüşümlü hibrit öğrenme modeli uygulanmayacak ve bu durumdaki tüm öğrenciler bütün haftalarda yüz yüze eğitime katılabilecektir.