Ana Sayfa
Duyurular
Mezuniyet Törenimiz Gerçekleştirildi
Mezuniyet Törenimiz Gerçekleştirildi

Mezuniyet Törenimiz Gerçekleştirildi

Fakültemizin 2020 ve 2021 yılları mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Üniversitemizin Stadyumunda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Temel Gürdal, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, Fakülte öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve velileri katıldı.

Öğrencilerin tören yürüyüşü, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ardından öğrencilerimizden Yusuf Turan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savaşan, Fakültemizden geçen yıl ve bu yıl mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek sözlerine başladı. Mezun öğrencilerden ayağa kalkarak yetişmelerinde büyük emekleri ve fedakarlıkları bulunan ailelerini alkışlamalarını isteyen Rektör Savaşan, Fakültemizin öğrencilerle çok etkili bir iletişim içerisinde olan yetkin bir akademik kadroya sahip olduğunu, pek çok ders dışı etkinlikle öğrencilerinin iyi yetişmesi için önemli gayretler sarf ettiğini ve ayrıca topluma hizmet noktasında da önemli faaliyetler icra ettiğini ifade etti.

Mezun olan İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin almış oldukları eğitimle alanlarına çok ciddi katkılar sunacaklarına inandığını ifade eden Prof. Savaşan, Sakarya Üniversitesinin hem araştırma hem de eğitim hem de topluma hizmet alanında önde gelen ve model ihraç eden üniversitelerden birisi olduğunu ifade etti. Son dönemde ülkemiz çok büyük atılımlar yapmış ve her alanda söz söylem iddiası olan bir ülke olmasına rağmen gençlere umutsuzluk aşılayan söylemlere şahit oluyoruz diyen Savaşan, gençlerimizden iddialı olmalarını, hedeflerini yüksek tutmalarını ve bu topraklara umutsuzluk yaymaya çalışan söylemlere pirim vermemelerini istiyorum diye sözlerini sürdürdü.

Öğrencilerin taşıdıkları “İşimiz emr-i bi’l-maruf nehy-i ani’l-münker” gibi pankartlara da atıf yapan Rektör Savaşan mezunlara yaptığınız işi en iyi şekilde yapın tavsiyesinde bulunarak ve üniversiteleriyle olan irtibatlarını devam ettirmelerini isteyerek bitirdi.

Törende konuşan Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, katılımcıları selamlayarak ve hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında mezun öğrencilerin mezuniyetlerinin, kendileri, aileleri ve ülkemiz için hayırlar getirmesini dilediğini ve kendilerini ve yetişmelerinde çok önemli katkıları bulunan değerli ailelerini ve hocalarını tebrik ettiğini söyledi ve ülkemizde son zamanlarda yaşanan yangın ve sel felaketlerinde şehit olanlara  Allah Teala’dan rahmet, yaralananlara acil şifalar dilediğini ifade etti.

Konuşmasının devamında “Fakültemiz, yetkin akademik kadrosu ve öğrenci sayısı ile Türkiye’nin en büyük ve önde gelen İlahiyat Fakültelerinden birisidir. Üniversite tercihlerindeki sırası, akademik başarıları, düzenlediği ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılar, yurt dışı öğrenci değişim programlarına aktif katılımı ve topluma hizmet alanında yaptığı faaliyetler ile benzeri kurumlar arasında haklı bir yer edinmiş, ulusal ve uluslararası arenada tanınırlık kazanmıştır. Türkiye’de akreditasyon alan ilk ilahiyat fakültelerinden birisi olma hedefini gerçekleşme yolunda da emin adımlarla ilerlemektedir.” diyen Prof. Bostancı “Fakültemiz,   iki günü birbirine eşit olan ziyandadır” kutlu sözünden aldığı inançla daima daha iyiye ve güzele doğru olan gelişimini devam ettirecektir.” şeklinde sözlerini sürdürdü. 

Mezun öğrencilere bazı tavsiyelerde de bulunan Dekanımız, Türkiye’de çok sayıda İlahiyat Fakültesi olduğunu, artık sadece ilahiyat fakültesi mezunu olmak tek başına çok fazla bir anlam ifade etmediğini, kaliteli bir ilahiyattan mezun olmanın ve kendini iyi yetiştirmenin hem meslek hayatında yetkin bir hizmet sunabilmek ve bu sayede rıza-ı ilahiye erişebilmek hem de rekabetin arttığı bir ortamda fark ortaya koyabilmek için hayati önem arzettiğini ifade etti. Mezunlardan beklentilerinin kendilerinin ve Sakarya İlahiyatın farkını her platformda ortaya koymaları ve aziz milletimize en güzel şekilde hizmet etmeleri olduğunu söyleyen Prof. Bostancı sözlerini “Allah Teala iki cihanda yolunuzu açık, yüzünüzü ak etsin. Allah yâr ve yardımcınız olsun!  Efendimizin Livâu’l-hamd sancağının altında buluşmak üzere…” diyerek tamamladı.

Protokol konuşmalarının ardından önce dereceye giren öğrencilere sonra da törene katılan bütün öğrencilerin plaketleri Rektör Savaşan, protokol mensupları ve Fakülte hocaları tarafından takdim edildi.

2020 yılı Fakülte birincisi Mehmet Safa Cevahir ve 2021 yılı Fakülte birincisi Muhammet Bahattin Kaya’nın mezunlar adına birer konuşma yaptığı tören, İlahiyat Fakültesinden Arş. Gör. Tahir Çağman’ın solist olduğu tasavvuf musikisi konseri ve son olarak kep atma merasiminin ardından sona erdi.