Fakültemiz Arapça Dil Grubu Öğrenci Topluluğu tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması online olarak gerçekleştirildi. Yarışma SAÜ İletişim Koordinatörlüğü tarafından Fakültemiz YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı.
Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savaşan, sözlerine Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı’ya, yarışmacılara ve izleyicilere teşekkür ederek başladı. Ramazan ayının bereket getirmesini ve salgın günlerinin defi için vesile olmasını niyaz ettiğini ifade ederek sözlerini sürdüren Rektör Savaşan, İlahiyat Fakültesi’nin; öğrenci toplulukları, hocaların katıldığı sosyal sorumluluk projeleri ve TV yayınları gibi pek çok faaliyet sergilediğini ifade etti ve hem öğrencilere hem de öğrenci topluluklarının akademik başkanlığını yürütenler başta olmak üzere fakülte hocalarına teşekkürlerini iletti. Topraklarımızda Kur’an’ı güzel okuyarak sedasını kalplere nakşetme çabası gösterildiğini ve mesajının da toplum olarak adeta içselleştirildiğini ifade eden Prof. Savaşan yarışmacılara başarılar dileyip sponsorlara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.
Programda konuşan ve sözlerine yarışmaya duyulan ilgiye teşekkür ederek başlayan Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı da, içinde bulunduğumuz sıkıntılı dönemin bir an önce atlatılıp önceki yaşantımıza döndükten sonra yarışmanın da önceden olduğu gibi yüz yüze gerçekleştirilebilmesi niyazında bulundu. Sonrasında Hz. Peygamber’in (s.a.) “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir” hadisini hatırlatan Prof. Bostancı, Kur’an’ın hidayet rehberi olmasının mânasına nüfuz edilmesi, mesajının benimsenmesi ve hayata aktarılması ile mümkün olacağını vurguladı. Daha sonrasında Fakültemizde Kur’an’ı anlamak maksadıyla öğrencilere İslamî ilimlerin büyük bir dikkat ve titizlikle öğretildiğini belirten Prof. Bostancı, Sakarya İl Müftülüğü ile ortak yürütülen “İlahiyat Eğitimi İle Eş Zamanlı Hafızlık Projesi” kapsamında hafızlığını tamamlayan öğrencilerin de kendileri için ayrıca bir mutluluk vesilesi olduğunu ifade etti. Prof. Bostancı, yarışmaya İlahiyat Fakültesi dışındaki fakültelerden de öğrencilerin katılması ve Çalışma Ekonomisi Bölümü’nden bir öğrencinin finale kalmış olmasından dolayı duydukları memnuniyeti belirttikten sonra yarışmanın düzenlenmesinde büyük emek sarf eden topluluk akademik başkanı Öğr. Gör. Hülya Afacan’a ve öğrencilerden Abdülkadir Yavuz’a özel teşekkürlerini iletti. Doç. Dr. Ali Karataş başkanlığındaki jüri heyetine, yarışmada takdim edilecek ödüllere katkıları sebebiyle Sakarya İl Müftülüğü’ne, Adapazarı İlçe Müftülüğü’ne, Karacalar Şirketler Grubu’na, Trabzonlu iş adamlarına, yarışmanın SAÜ stüdyosundan yayınlanmasını sağlayan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’a ve yayını gerçekleştiren İsmail Kurtuldu başkanlığındaki İletişim Koordinatörlüğü ekibine şükranlarını sunan Prof. Dr. Ahmet Bostancı, yarışmaya katılan ve her birini bir inci olarak gördüğünü ifade ettiği yarışmacıları tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.
Yarışmanın moderatörlüğünü yürüten Fakültemiz öğrencilerinden Abdülkadir Yavuz da yarışmacılara başarı diledikten sonra yarışma hakkında bilgi verdi. Yavuz, toplam 22 SAÜ öğrencisinin başvuru yaptığı yarışmada 9’unun finale kaldığını, okunacak aşırların jürinin onayının ardından belirlendiğini ifade etti.
Yarışmada SAÜ İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Karataş, Adapazarı İlçe Müftüsü Hamit Albayrak, Öğr. Gör. İlyas Şanlı, Öğr. Gör. Musa Öziş, ve Orhan Camii İmam-Hatibi Mustafa Aydın seçici kurul üyeleri olarak yer aldı. Jüri başkanı Doç. Dr. Ali Karataş’ın yarışmada dikkat edilecek hususlar ve değerlendirmede esas alınacak kriterler hakkında bilgi vermesinin ardından öğrencilerin okuyuşlarına geçildi.
22 öğrencinin başvurduğu ve yapılan ön eleme sonucunda 9’unun finale kaldığı yarışmada İbrahim Deniz birinci, Resul Caner ikinci ve Mehmet Yıldız üçüncü oldu. Program online ödül töreninin ardından sona erdi.