Ana Sayfa
Duyurular
Ramazan Söyleşileri Programımızın Üçüncü Bölümü Yayınlandı
Ramazan Söyleşileri Programımızın Üçüncü Bölümü Yayınlandı

Ramazan Söyleşileri Programımızın Üçüncü Bölümü Yayınlandı

SAÜ İletişim Koordinatörlüğünce yayınlanan ve Fakültemiz tarafından deruhte edilen “Prof. Dr. Ahmet Bostancı ile Ramazan Söyleşileri” adlı YouTube canlı yayın programının üçüncü bölümü yayınlandı.

Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa Din Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanımız Doç. Dr. Abdullah İnce ve Tefsir Anabilim Dalı Başkanımız Doç. Dr. Ali Karataş konuk olarak katıldı.

Fakültemiz hocalarından Öğr. Gör. Dr. Seyfettin Haruni’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda küreselleşen dünyada yaşanan sosyal ve kültürel değişimlerin gençlerin dini hayatına etkileri, Kur'an-ı Kerim’de gençlere örnek oluşturabilecek hangi genç şahsiyetlerin yer aldığı ve bunların hangi yönleriyle ön plana çıktıkları, sosyolojik araştırmalar bağlamında Türkiye’de gençliğin dini durumu, deizm vb. akımlar karşısında gençlik, günümüzde gençlere yönelik din dili nasıl olmalı, yetişkinlere gençlerle iletişim hususunda, gençlere de Kur’an-ı Kerim’i anlama, Kur’an-ı Kerim ile ilişkilerini geliştirme noktasında neler tavsiye edilebilir gibi konular ele alındı.

 

Programın üçüncü bölümünün videosu aşağıdaki linkten izlenebilmektedir.

https://www.youtube.com/watch?v=nsyWEt5BV1E&t=7s