Fakültemiz Öğrencileri İçin Katar Üniversitesi’nde Öğrenim İmkanı
Fakültemiz Öğrencileri için Katar Üniversitesi’nde Öğrenim İmkanı

Üniversitemiz ve Katar Üniversitesi arasında imzalanan anlaşma kapsamında 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemini Katar Üniversitesi Şeria ve İslam Araştırmaları Fakültesinde okumak isteyen öğrencilerimizin 07 Nisan 2020 Salı günü saat 17:00’ye kadar ekteki dilekçeyi doldurarak fakültemiz yazı işleri bürosuna (3. kat 314 no’lu oda) teslim etmeleri veya if@sakarya.edu.tr e-mail adresine göndermeleri gerekmektedir.

DEKANLIK

GENEL BİLGİLER:

• Uçak bileti ve pasaport masrafları öğrencilere aittir.
  • Katar Üniversitesine ödenecek e-kayıt ve Katar Konsolosluğuna ödenecek evrak tasdik ücreti Fakülte Vakfımız tarafından karşılanacaktır.
  • Giden öğrencilerin Katar’daki öğrenim, yurt ve yemek masrafları Katar Üniversitesi tarafından karşılanacaktır.
  • 2. Öğretim öğrencileri Sakarya Üniversitesine öğrenim harcı ödeyeceklerdir.
  • Kontenjan 10 kişi ile sınırlı olup hazırlık sınıfları hariç fakültemizdeki bütün lisans öğrencileri başvurabilirler. Bayan ve erkek öğrenciler için kontenjan mevcuttur.
  • Katar'a öğrenci göndermekteki temel amaçlardan birisi de öğrencilerin Arapçalarını geliştirmeleri olduğundan Arap öğrencilerin müracaatları kabul edilmeyecektir.
  • Öğrenci seçimi, not ortalamasının % 40’ı + Hazırlık notunun  % 40’ı + mülakat notunun % 20’sinden oluşan toplam nota göre öğrenciler sıralanarak yapılacaktır.
  • Mülakatlar 08 Nisan 2020 Çarşamba günü saat 10:00’dan itibaren Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Atmaca’nın odasında (303 no’lu oda) yapılacaktır. Gerekli görülmesi halinde mülakat iptal edilerek öğrenci seçimi not ortalaması ve hazırlık notu ortalaması alınarak yapılabilir.
  • Seçilen öğrencilerin Katar’a gidişi muhtemelen 8 veya 9 Ağustos 2020’de olacaktır.