Ana Sayfa
Duyurular
İdlib Şehitleri İçin Hatim Programı
İdlib Şehitleri İçin Hatim Programı

İdlib Şehitleri İçin Hatim Programı

Fakültemizde İdlib şehitleri için hatim programı gerçekleştirildi. Programa fakültemiz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Özcan konuşmacı olarak yer aldı.

Fakültemiz Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Öğr. Gör. Musa Öziş’in Kur’ân-ı Kerîm tilavetiyle başlayan programın açılış konuşması Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından yapıldı. Başta İdlib’te şehadete erenler olmak üzere tüm şehitleri rahmetle, minnetle yad eden ve gazilere de şifa dileklerini ileten Prof. Dr. Bostancı, konuşmasında şunları kaydetti: “Kahraman askerlerimiz tarih boyunca olduğu gibi İdlib’te de zalimlerin karşısına sıradağlar gibi dizilip mazlumlara siper oluyorlar. Sadece cephede gösterdikleri başarılarla kalmayıp siviller karşısında gösterdikleri tavırlarla da göğsümüzü kabartıyor. Askerlerimizi gören çocukların yüzü gülüyor, onları gören kadınlar namusları konusunda bir endişeye kapılmıyor, sivil halk askerlerimizi bayraklarımızı sallayarak ve sevinç gösterileriyle karşılıyor. Bu da gösteriyor ki bizim ordumuz dünyanın en medeni ordusudur. Askerlerimizin moralleri yerinde, bizden tek beklentileri var; “ama” demeden, “fakat” diye yutkunmadan onlara manevi destek vermemiz, arkalarında durmamız. İnşallah bu programımız onlar için önemli bir manevi destek olacaktır.” Öğrencilerin şehitler için pek çok hatimler okuduklarını belirten Bostancı, hatim okuyan öğrencilere, programı organize eden öğrenci topluluklarındaki öğrencilere ve danışman hocalarına teşekkürlerini ilettikten sonra sözlerini tamamladı.

Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Özcan ise konuşmasında vatan sevgisi ve şehadet üzerinde durdu. Vatan sevgisinin imanın gereği olduğunu belirten Özcan, “Dinimizi, dilimizi, ahlakımızı, haysiyet ve şerefimizi, canımızı, malımızı vatan sayesinde koruyabiliriz. Vatan olmadan bu kutsal değerlerin varlığı ve davamı tehlikeye düşer.” dedi. Vatan sevgisinde en yüksek noktanın şehit olmak olduğunu kaydeden Özcan, Allah yolunda cihat etmenin ve şehadetin önemine işaret eden Kur’ân-ı Kerîm ayetlerine yer verdikten sonra konuşmasını tamamladı. Program, okunan 113 hatim, 922 Fetih suresi ve 500 Yasin suresinin duasının Öğr. Gör. İlyas Şanlı tarafından yapılmasının ardından sona erdi.