Ana Sayfa
Duyurular
Mezuniyet Törenleri Yapıldı
Mezuniyet Törenleri Yapıldı

Mezuniyet Törenleri Yapıldı

Fakültemiz 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

SAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Sahasında düzenlenen mezuniyet törenine, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ardıç, Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Aynı duruşu sergileyeceğiz

Töreninin açılışında konuşan Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, “Ülkemizin 15 Temmuz sonrasında geçirdiği zorlu süreçte ve öncesinde daima ülkesinin ve milletinin yanında kararlı bir duruş sergileyen fakültemiz bundan sonraki süreçte de aynı duruşu yine kararlılıkla sürdürülecek ve ‘İki günü birbirine eşit olan ziyandadır’ kutlu sözünden aldığı inançla daima daha iyiye ve güzele olan gelişimini devam ettirecektir. Bu yıl örgün eğitimden 187 genç kardeşimizin fakültemizin mezunları arasına katılmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Genç kardeşlerimizin mezuniyetlerinin kendileri, aileleri ve ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyor, kendilerini ve yetişmesinde çok önemli katkıları bulunan aileleri ile öğretmenlerini canı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. Bostancı, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da fakültemiz İslami ilimleri temel kaynaklarından okuyup anlayabilen, alanı ile ilgili yeni bilgi, ihtiyaç ve eğilimleri takip edebilen, araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, uzlaşmacı, kültürlü, etik ve estetik değerlere sahip, toplumla bütünleşmiş, evrensel değerleri özümsemiş, mesleğinin gerektirdiği kişilik özelliklerine sahip yetkin bireyler yetiştirmek şeklindeki temel amacı doğrultusunda öğretim elemanları idari kadrosu ve öğrencileri ile omuz omuza çalışmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ardıç, “Bugün burada 200’e yakın öğrencimiz mezun oluyor. Ne kadar şükretsek azdır. İlahiyat fakültelerinin 28 Şubat sürecinde kontenjanları 20’e düşmüşken bugün 200’e ulaştı. Mezun öğrencilerimizin görevlerinin ne kadar ulvi ve önemli olduğunu bildiklerini biliyoruz. Sizleri tebrik ediyor, gelecek hayatınızda mutlu bir yaşam diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kıymetini bilelim

Mezuniyet törenine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Başkan Toçoğlu, “İlahiyat Fakültesi’nin ilk kurucu sekreterliği görevini üstlendim. Mezun sayılarının 200’lere yaklaşması büyük bir gururdur. Bu büyük bir nimettir. Allah verdiği nimetleri kadri bilindikçe geri almaz. Rabbim kıymetini bilmeyi nasip etsin. Bu vesileyle mezun olan öğrencilerimize başarılar diliyorum. Ailelerine de bu güzel yolda onlarla beraber oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.