Ana Sayfa
Duyurular
Dış Paydaş Kurulu Toplantımız Yapıldı
Dış Paydaş Kurulu Toplantımız Yapıldı

Dış Paydaş Kurulu Toplantımız Yapıldı

İlahiyat Fakültesi Dış Paydaş Kurulu Toplantısı, 16 Kasım 2021 Salı günü Prof. Dr. Mehmet Erkal Toplantı Salonunda Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Şirin, Kalite ve Akreditasyon Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Osman Güman ve Dış Paydaş Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. İlahiyat Fakültesi Kalite ve Akreditasyon Kurulundan bazı üyelerin de yer aldığı toplantı fakültemiz tarafından gerçekleştirilen akademik ve sosyal faaliyetlere ilişkin videonun izlenmesiyle başladı.

Toplantının açılış konuşması Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından gerçekleştirildi. Konuşmasında SAÜ İlahiyat Fakültesinin Türkiye sıralamasındaki konumunu koruması ve tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden birinin verdiği kaliteli eğitim olduğunu ifade eden Prof. Bostancı, ders dışı akademik ve kültürel etkinliklere de büyük önem verdiklerini, geçen yıl yapılan Dış Paydaş Kurulu toplantısından alınan kararların uygulaması olarak Fakültenin tanıtımına ilişkin önemli faaliyetler gerçekleştirildiğini ifade etti. Paydaş kurumlarla kurumsal iş birliği çerçevesinde yapılan projelere değinen ve öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini geliştirmeye yönelik olarak Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile geçtiğimiz öğretim yılında gerçekleştirilen projenin önceki toplantıda önerildiğini ve sonrasında hayata geçirildiğini hatırlatan Prof. Bostancı yaptıkları projelerin günden güne hem nitelik hem de nicelik açısından geliştirildiğini belirtti. Dış Paydaş Kurulunun Fakültenin politika ve hedeflerinin belirlenmesindeki rolünü önemsediklerinin altını çizen Prof. Dr. Ahmet Bostancı katılımcılara toplantıda ve sonrasında sunacakları katkılar için teşekkürlerini iletti.

Kalite ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Güman tarafından, İlahiyat Fakültesinin akreditasyon süreci ve gelinen nihai aşama hakkında kurul üyelerine bilgi verilen toplantıda Fakültenin kalite politikası, Dış Paydaş Kurulunun üye sayısının artırılması, Fakültenin sosyal ve kültürel faaliyetleri ve topluma yönelik hizmetleri, Ar-ge politikalarının çeşitlendirilmesi, Fakülte misyon-vizyon, strateji hedef ve politikalarıyla uyumlu lisansüstü tezler yaptırılması gibi başlıklarda kurul üyeleri tarafından önerilerde bulunuldu ve bunların müzakereleri yapıldı.