Ana Sayfa
Fakülte
Tarihçe

Tarihçe

Fakültemiz, 3 Temmuz 1992 tarihinde kabul edilen 3837 sayılı kanun gereği Sakarya Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulmuştur. Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları olmak üzere üç akademik bölümle 1993-1994 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçen Fakültemiz 1997-1998 öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir.

Fakültemizin amacı, vermiş olduğu Lisans eğitimi ile toplumda dini bilimler dalında uzman kadrolar yetiştirmek, böylece toplumda sağlıklı doğru dini anlayış ve davranışların gelişip güçlenmesine öncülük etmektir. Diğer yandan, yürütülen lisansüstü programlarda da, farklı ana bilim dallarında verilen eğitimle, alanlarında derinlemesine çalışıp uzmanlaşan akademisyenler yetiştirmektir. Bununla birlikte Fakültemiz mezunları Milli Eğitim Bakanlığı’nda ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ile İmam Hatip Liseleri’nde meslek dersleri öğretmenliği, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda imam hatiplik, vaizlik ve müftülük gibi görevleri alabilmektedir.

Fakültemiz, ÖSYM sınavı ile YGS4 puanına göre I. Öğretim ve II. Öğretime öğrenci almaktadır. Ayrıca Fakültemizde İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) Programı vardır.