Ana Sayfa
Duyurular
Arapça Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı Duyurusu

Arapça Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı Duyurusu

Fakültemiz 2020-2021 Öğretim Yılı Arapça Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı online (çevrimiçi) yapılacaktır. Sınav oturumları gün ve saatleri aşağıdaki gibidir:

1. Kur Test Sınavı: 22 Eylül 2020 Salı Saat: 10:00

1. Kur Sözlü Sınavı: 22 Eylül 2020 Salı Saat 14:00

(14:00’te başlayacak olan sözlü sınava girecek öğrencilerin adları ve sınava giriş saatleri aynı gün Fakültemizin www.if.sakarya.edu.tr  web adresinde ilan edilecektir. İhtiyaç halinde sözlü sınav bir sonraki gün de devam edecektir.

2. Kur Test Sınavı24 Eylül 2020 Perşembe Saat: 10:00

2. Kur Sözlü Sınavı24 Eylül 2020 Perşembe saat 14:00

(14:00’te başlayacak olan sözlü sınava girecek öğrencilerin adları ve sınava giriş saatleri aynı gün Fakültemizin www.if.sakarya.edu.tr  web adresinde ilan edilecektir. İhtiyaç halinde sözlü sınav bir sonraki gün de devam edecektir.

 

 

Sınavla İlgili Açıklamalar

1) Daha önce Fakültemizde hazırlık okuyup 1. Kurda başarısız olanlardan ve Fakültemize yeni kayıt yaptıranlardan isteyenler 1. Kur test sınavına gireceklerdir.

2) 1. Kur Test Sınavından 60 ve üzeri puan alan öğrenciler 1. Kur Sözlü Sınavı’na girme hakkı elde edecektir. 1. Kur Test Sınavı notunun % 40’ı ile 1. Kur Sözlü Sınavı notunun % 60’ının toplamı 60 ve üzerinde olan öğrenciler 2. Kur Test Sınavına girmeye hak kazanacaktır.

3) 2. Kur Test Sınavına girmeye hak kazanan ya da daha önce Fakültemizde 1. Kur’u okuyup başarılı olan öğrenciler 2. Kur Test Sınavı’na gireceklerdir. Bu oturumda 70 ve üzeri puan alanlar, 2. Kur Sözlü Sınavı’na gireceklerdir. 2. Kur Test Sınavı notunun % 40’ı ile 2. Kur Sözlü Sınavı notunun % 60’ının toplamı 70 ve üzerinde olan öğrenciler hazırlık sınıfından muaf olarak 1. sınıfa kayıt yaptırabileceklerdir.

4) 2. kur sınavında 70 ve üzeri puan alamayanlar hazırlık sınıfında 2. Kurda eğitim alacaklardır.

5) Sınav sonuçları ve sınavla ilgili tüm duyurular Fakültemizin www.if.sakarya.edu.tr  web adresinde ilan edilecektir.

 

Sınavla İlgili Önemli Hatırlatmalar

1) Hazırlık Sınıfı okuyacak öğrencilerin Muafiyet Sınavı’na girme zorunluluğu yoktur.

2) Sınava girmek isteyen öğrencilerin 18 Eylül 2020 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Arş. Gör. Zehra ÖZBEK’in zehraozbek@sakarya.edu.tr mail adresine aşağıdaki bilgileri yazarak müracaat etmeleri zorunludur.

a)      Öğrenci No (http://ogrisl.sakarya.edu.tr/tr/icerik/9546/32338/numara-sorgulama   linkinden öğrenilebilir)

b)      İsim-Soyad

c)      Cep telefon numarası

d)      Hangi kurun sınavına gireceği (Daha önce 1. Kur’da eğitim görüp başarılı olan öğrenciler yalnızca 2. Kur Sınavlarına gireceklerini özellikle belirtmelidir.)

3) Müracaatı bulunmayan öğrencinin sınav sistemine girebilmesi mümkün değildir.

4) Sözlü sınava giren öğrencinin kamerası ve mikrofonu çalışır durumda olmalıdır. Öğrencinin mikrofon, kamera veya internet sisteminden doğacak aksaklıklardan öğrenci sorumludur.

5) Sözlü sınava giren öğrencilerin kimlik göstermeleri zorunludur.

6) Yapılacak teknik inceleme sonucunda sınavlarda kopya çektiği veya usulsüzlük yaptığı tespit edilenlerin sınavları iptal edilecektir.

7) Sınava bilgisayar veya akıllı cep telefonu vasıtasıyla girilebilecektir. Sisteme nasıl giriş yapılacağı hakkında ayrıntılı bilgi daha sonra Fakültemizin www.if.sakarya.edu.tr  web adresinde yayınlanacaktır.