Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemizde “arapça Şiir Okuma Yarışması” Gerçekleştirildi
Fakültemizde “Arapça Şiir Okuma Yarışması” Gerçekleştirildi

Fakültemizde “Arapça Şiir Okuma Yarışması” Gerçekleştirildi

Fakültemizde Arapça Dil Grubu Öğrenci Topluluğu’nun (Mültekâ lugati’d-dâd) katkılarıyla düzenlenen “Arapça Şiir Okuma Yarışması” geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Programa, Temel İslam Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akkuş, Hazırlık Sınıflar Koordinatörü Doç. Dr. Hamza Ermiş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Hazırlık Sınıflar Koordinatörü Doç. Dr. Hamza Ermiş yarışmaya katılan öğrencilere başarılar diledi.

Dokuz öğrencinin yarıştığı ve iki etaptan oluşan yarışmanın jüri üyeleri arasında Dr. Öğretim Üyesi Şükrü Şirin, Öğr. Gör. Sihan Mohammed, Öğr. Gör. Hülya Afacan, Öğr. Gör. Neda Antar yer aldı.

Yarışmanın ilk etabında öğrenciler kendi seçtikleri şiirleri seslendirdiler. Ardından hazırlık sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu Arapça haber bülteni seyredildi. Bu arada katılımcılar girişte kendilerine verilen seçim kağıtlarına yarışmada birinci olmasını istedikleri yarışmacıyı işaretlediler. Yarışmanın ikinci etabında ise yarışmacılar jüri tarafından belirlenen bir kasidenin bölümlerini seslendirdiler. Jüri üyelerinin performansları değerlendirdiği sırada ise İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Yasir Sağıroğlu tarafından bir müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Değerlendirmeler neticesinde yarışmacılardan Musab Tiryaki birinci, Mehmet Şekerhan ikinci, Burcu Tunç ise üçüncü oldu.

Program, yarışmacılara hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.