Ana Sayfa
Duyurular
2019 Ürdün Arapça Yaz Kursu
2019 ÜRDÜN ARAPÇA YAZ KURSU

2019 ÜRDÜN ARAPÇA YAZ KURSU

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ VAKFI

2019 ÜRDÜN ARAPÇA YAZ KURSU

Önemli Bilgiler

  1. Kursun 23 Haziran- 1 Ağustos 2019 tarihleri arasında olması planlanmaktadır.
  2. Kurs Ürdün’ün başkenti Amman’da gerçekleştirilecektir.
  3. Kurs haftada 5 gün (Pazar-Perşembe) olacaktır. Ders materyalleri kurs tarafından temin edilecektir. Sınıflar en fazla 15 kişiden oluşacaktır.
  4. Yine kurs çerçevesinde Salt Türk Şehitliği, Ashab-ı kehf ve Hz. Şuayb’ın Makamı gibi mekanlarda kurs saatleri dışında saha dersleri (durûs meydâniyye) yapılacaktır.
  5. Her 10 öğrenciye bir öğretim elemanı (müşrif lugavî) eşliğinde haftada 2 kez akşam dersi olacaktır.
  6. Kurs ücreti 1050 dolardır. (Vakfın imkan temin etmesi durumunda ücrette indirim yapılacaktır.)
  7. Ücrete uçak bileti, kurs ve yurt ücretleri ile Ürdün içi geziler dâhil olup, yeme-içme dâhil değildir.
  8. 1050 dolarlık ücret Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerine özel olup, İlahiyat Fakültesi Vakfının verdiği maddî destekle sağlanmaktadır. Vakfın ilave imkan temin etmesi halinde Sakarya İlahiyat Fakültesi öğrencileri için ilave indirim yapılacaktır. Fakülte dışından katılacaklar için ücret 1150 dolardır. Vakfın dışarıdan katılacaklara destek sağlama imkânı bulunmamaktadır. Ancak dışarıdan katılanlar da grup indiriminden yararlanmaktadırlar. Dışarıdan müracaatlarda kabul yetkisi vakfa aittir. 
  9. 2018-2019 öğretim yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıfında ilk 10 dereceyi alanlar kursa ücretsiz olarak götürülecektir.  Ayrıca 11-20. derecelerde yer alacaklara % 25, 21-30. derecelerde yer alacaklara da % 10 indirim yapılacaktır. İmkân temin edilmesi halinde ilave ödüller verilebilir veya mevcut ödüllerin oranı artırılabilir.
  10. Ayrıca 2018-2019 öğretim yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıfında ilk 3 dereceyi alanlar Ürdün’den Kudüs’e ücretsiz olarak götürülecektir.  
  11. Vakfın daha fazla imkân temin etmesi halinde dereceye girenlere ilave indirimler yapılacaktır.
  12. Pasaport masrafları katılımcılara aittir. (25 yaşını geçmemiş olan üniversite öğrencileri öğrenci belgesi ibraz etmek suretiyle doğrudan harçsız pasaport alabilmektedirler. 25 yaşını geçmiş Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerine harç parası ödenmeden sadece defter parası ödenerek pasaport alabilmeleri için gerekli belge temin edilecektir.)
  13. Kurs kapsamındaki geziler el-Bahru’l-meyyit, Mute (Makâmâtu’s-sahâbe), Aclûn,  Vâdî Ram ve Akabe’ye düzenlenecektir.  
  14. Kurs,  sahasında Ürdün’ün önde gelen kurumlarından olan EWAN ENSTİTÜSÜ’nde yapılacak olup yeri başkent Amman’da Ürdün Üniversitesi karşısındadır.
  15. Ewan Enstitüsü hakkında geniş bilgi www.ewaninstitute.com web adresinden veya enstitünün Facebooktaki sayfasından (https://www.facebook.com/ewanInstitute) alınabilir.
  16. Kurs sonunda katılımcılara sertifika verilecektir.
  17. Yurtların kursa yürüme mesafesinde olması planlanmaktadır. İhtiyaç halinde yurt ve kurs arasında servis olacaktır. Yurtlarda konaklama 2-3 kişilik odalarda yapılacaktır. Yurtlarda WİFİ bulunmaktadır.
  18. Kurs devam zorunlu olup Vakıf desteği ile giden öğrencilerin kursa devam etmemeleri halinde kurs ücreti kendilerinden tahsil edilir.
  19. Müracaatlar 10 Mayıs 2019 Cuma günü akşamında kadar Öğr. Gör. Abdülmelik Yangın’a yapılacaktır. Kesin kayıt için 10 Mayıs’a kadar en az 100 dolar ödenmesi gerekmektedir. Uçak biletini önceden alma zarureti olması durumunda uçak bilet ücretleri ilan edilecek bir tarihte talep edilebilir. Kurs ücretinin tamamının 14 Haziran 2019 Cuma günü mesai saati bitimine kadar ödenmesi gerekmektedir. Öğr. Gör. Abdülmelik Yangın’ın e-mail adresi: ayangin@sakarya.edu.tr
  20. Kursa gidecek öğrenci kafilesine en az bir hocamız refakat edecek olup ismi daha sonra belirlenip ilan edilecektir.  

 

 

SAÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ VAKFI