Ana Sayfa
Duyurular
Batı’da Dil ve İlahiyat Eğitimi Almak Üzerine
Batı’da Dil ve İlahiyat Eğitimi Almak Üzerine

Batı’da Dil ve İlahiyat Eğitimi Almak Üzerine

Fakültemizde Arapça Dil Grubu Öğrenci Topluluğu’nun (Mültekâ Lugati’d-dâd) katkılarıyla İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Gökkır tarafından “Batı'da Dil ve İlahiyat Eğitimi Almak Üzerine” konulu konferans gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşması Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından yapıldı. Konuşmasında yurt dışı eğitimine büyük önem verdiklerini belirten Bostancı “Hem Doğu’dan hem de Batı’dan birçok üniversiteyle anlaşmalarımız var. Öğrencilerimiz öğrenci değişim programlarıyla yurt dışına gidiyorlar, yurt dışından öğrenciler de bizim fakültemize geliyorlar. Bunun yanında hoca değişimlerimiz de var. Bu hareketlilikleri daha da artırmak istiyoruz. Bu açıdan bugün Prof. Dr. Bilal Gökkır hocamız tarafından verilecek bilgileri çok önemsiyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Bilal Gökkır, konuşmasında 1994 yılından itibaren yurt dışında edindiği tecrübelerinden hareketle Batı’da dil eğitimi ve ilahiyat eğitimi hakkında bilgi verdi. Konuşmasının başında İngilizcedeki aksan farklılıklarına değinen ve dilin bir kültür olduğunu belirten Gökkır, “Dilin kültürünü almadan, o kültürü bir şekilde içselleştirmeden, anlamadan dilin anlaşılması da çok kolay olmayacaktır” dedi. Gökkır dil ve kültür arasındaki ilişkiye dair kendi tecrübelerinden de örnekler sundu.  

Konuşmasının devamında Batı’daki İlahiyat eğitimi üzerinde duran Gökkır, Batı’da İlahiyat eğitimi veren kurumlar ve bunların arasındaki farklılıklara dikkat çekti. Ayrıca Amerika ve İngiltere’deki yüksek lisans ve doktora süreçleri hakkında bilgi veren Gökkır, yurtdışı eğitimi öncesinde ve sonrasında yapılabilecek şeyler hakkında tavsiyelerde bulunduktan sonra sözlerini tamamladı.

Programda ayrıca dinleyiciler tarafından sorulan sorular da Prof. Dr. Bilal Gökkır tarafından cevaplandırıldı.

Program, Prof. Dr. Bostancı’nın Prof. Dr. Gökkır’a hediye takdiminin ardından sona erdi.

Fotoğraflar