Ana Sayfa
Duyurular
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Fakültemizde Konferans Verdi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Fakültemizde Konferans Verdi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Fakültemizde Konferans Verdi

 

Fakültemizde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından “Bilgiden Bilince” konulu bir konferans gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Belediyesi Başkan Vekili Adem Kümbet, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Musa Eken ve Prof. Dr. Kadir Ardıç, Sakarya İl Müftü Vekili Yunus Acar ve Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı başta olmak üzere bir çok davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı yaptı. Prof. Dr. Bostancı, Prof. Dr. Erbaş’ın SAÜ İlahiyat Fakültesinde uzun yıllar başta dekanlık olmak üzere birçok görevde bulunduğunu belirterek, “Kendilerinin fakültemizin bugünkü konuma gelmesinde katkıları büyük olmuştur. Şimdi de Diyanet İşleri Başkanlığı yapmaktadır. Kendilerine teşekkür ediyorum, görevinde başarılar diliyorum." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ilk inen ayetlerde okumaktan, bilmekten ve kalemden bahsedildiğine değinerek Müslümanların elinden kitabın ve kalemin düşmemesi gerektiğini söyledi.

Cahiliyenin tarihte kalmayıp günümüzde hala devam ettiğini kaydeden Prof. Dr. Erbaş, “Müslümanlar arasında mezhep savaşları çıkarmaya çalışıyorlar. Şu anda özellikle Orta Doğu’da yapılmak istenen budur. Terör örgütleri kurduruyorlar, o terör örgütlerini bir şekilde destekliyorlar, tırlar dolusu silahlar gönderiyorlar ve farklı mezheplerden insanları birbirine öldürtüyorlar. Bu da işte cahiliyenin hala devam ettiği anlamına geliyor, kıyamete kadar da devam edecektir. Çünkü hak batıl savaşı kıyamete kadar devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Erbaş, din istismarını ileri derecede yaşadığımız dönemlerde olduğumuzu belirterek, “İlahiyat fakülteleri, imam hatip liseleri bizim en çok sarılmamız, akademik bilgiyi daha sağlıklı bir şekilde insanımıza vermemiz gerekiyor. Bunu sizler yapacaksınız. Akademik bilgi ile sahih kaynaklardan elde edilmeyen ya da birtakım eğitim kurumları olmayan yerlerden elde edilen bilgilerin din istismarına sebep olduğunu biz alanda görüyoruz. Bazen öyle oluyor ki, bu din istismarı terör örgütüne de dönüşüyor.” dedi.

İslamafobinin sınırını aşarak anti-İslam olmaya başladığını ifade eden Erbaş, Fransa’da Kur’an-ı Kerim ile ilgili yayınlanan bildiri hakkında, “Fransa'da geçen hafta 300 kişinin hatta Fransa'da Cumhurbaşkanlığı yapmış Sarkozy isimli kişinin de içinde bulunduğu 300 kişinin imza attığı o bildiriyi görmüşsünüzdür. Öyle büyük bir cehalet var ki sanki Kur’an-ı Kerim farklı inançlardan insanları öldürmeyi teşvik ediyormuş gibi bir mesaj var o bildirinin içinde. Aslında bir yalan ya da yanlış, yalan değilse de büyük bir yanlış var. O 300 kişinin içinde Hıristiyan var mı onu bilmiyorum, eğer varsa siz önce kendi kitabınıza bakın bakalım neler var Yahudilere yönelik İncil'de. Önce bir bakın bakalım ona” diye konuştu.

Program, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.