Katar’da Arapça Yaz Kursu

Fakültemiz ve Katar Üniversitesi işbirliği ile 25 Haziran 2018-25 Temmuz 2018 tarihleri arasında Katar’da düzenlenecek Arapça Yaz Kursuna katılmak isteyen lisans öğrencilerimizin ekteki dilekçeyi doldurarak 9 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 17’ye kadar Arş. Gör. Zehra Özbek’e (108 nolu oda) başvurmaları gerekmektedir. Dilekçe doldurulup imzalandıktan sonra taranıp zehraozbek@sakarya.edu.tr mail adresine gönderilerek de müracaat yapılabilir.

Dekanlık

Kursla İlgili Bilgiler:

• Kurs Katar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yabancılara Arapça Öğretim Merkezi tarafından verilecektir.
  • Kontenjan 10 kız ve 10 erkek öğrenci olmak üzere toplam 20 kişidir.
  • Öğrenci seçimi, genel not ortalamasının % 40’ı, Arapça sınavının % 40’ı ve mülakat puanının % 20’sinin toplamından oluşan puan sıralamasına göre olacaktır.
  • Arapça sınavı 11 Nisan 2018 Çarşamba günü saat 13:00’de 340 ve 342 nolu sınıflarda test şeklinde yapılacaktır.
  • Mülakatlar 13 Nisan 2018 Cuma günü saat 10:00’dan itibaren Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Osman Güman’ın odasında yapılacaktır.
  • Kurs, yurt, yemek ve vize ücretsizdir.
  • Uçak bileti ve pasaport ücreti katılımcılara aittir. (Öğrencilerimiz pasaport harcı ödemeksizin sadece defter ücreti olan 108 TL ödeyerek pasaport çıkarabilirler)
  • Kursa katılmaya hak kazananların 27 Nisan Cuma gününe kadar pasaport fotokopisini teslim etmesi gerekmektedir.
  • Kursa devam zorunludur.
  • Kursa hazırlık sınıflarında okuyanlar ve Arap asıllı olanlar hariç bütün lisans öğrencilerimiz başvurabilirler.

Not: Yaz Döneminde Ayrıca Ürdün’de De Kurs Düzenlenecek Olup İlanı Daha Sonra Yapılacaktır.